Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: kiütéssel rajtolt a Sevilla – videóval

Ugyan egy hete előnyről kapott ki a Sevilla a Barcelona elleni szuperkupa-meccsen, szemmel láthatóan Pablo Machin mester tanítványait nem törte meg a vereség. A hétközi El-siker után most a bajnokságban jött a henger.

La Liga – 1. forduló
A már fentebb emlegetett zakó mellett eddig remekül alakul a Sevilla idénye. A El-rekorder együttes a másodikszámú európai kupasorozatban előbb az Újpestet, majd a Zalgiris Kaunast verték oda-vissza. Így hát végre itt volt az ideje a bajnoki nyitánynak, amely ma este volt esedékes a Rayo Vallecano otthonában. A madridi kiscsapat hosszú évek száműzetése után tért vissza az első osztályba, ám a Sevilla igencsak elrontotta az újonc bemutatkozását. A csapatok a mai meccsen már a szünetre 0-3-mal vonultak, ami még így is a hazaiak számára volt hízelgő különbség. A Sevillatól Vazquez, illetve Andre Silva talált be. Utóbbi, a Milantól szerződtetett csatár ráadásul duplázni tudott.

Az ötvédős rendszertől sikert vártő Sevilla a második félidőben szépen ráült az eredményre, így a Rayo még valamivel többet is birtokolta a labdát, ám támadójáték igazán nem tudott érvényesülni, illetve a tizenhatoson belül komoly veszélyt jelenteni. A portugál Silva azonban immár a harmadik gólját szerezte a meccsen, 0-4-re alakítva az állást. Végül minimális öröm jutott a hazai drukkereknek is, lévén legalább egy megszerzett gólnak örülhettek, lévén Adri Embarba büntetőből szerzett góljával szépíteni tudtak.

A Sevilla megérdemelten húzta be idei első bajnokiját. A „Rojiblancos” a cseh Sigma Olomuccal csap össze csütörtökön az El-csoportkörbe jutásért, míg a következő hétvégén a Villareal elleni rangadó vár rájuk.

Rayo Vallecano – Sevilla 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Embarba (85. perc-büntetőből) ill. Vazquez (15. perc), Andre Silva (31., 45., 79.)

A meccs összefoglalója:

HAMAROSAN!

Kora este játszották:
Eibar – Huesca 1-2 (0-2)
Gólszerzők: Escalante (69. perc), ill. Gallar (5., 40.)