Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: még egy utolsó ember kell a középpályára

Még egy dobásra készül ezen a nyáron a Manchester City, méghozzá egy égető problémát kell megoldaniuk. Mutatjuk, kik a jelöltek.

Kép: Sports Illustrated

Nem sok hiányposzt akad a tavalyi szezont utcahosszal nyerő Manchester City keretében, de talán a klasszikus védekező középpályás szerepköre épp ide tartozik. Miután Fred és Jorginho kikosarazta a világoskékeket, muszáj tovább keresgélniük a játékospiacon, hiszen Fernandinhónak jelenleg nem igazán van helyettese a keretben – márpedig a brazil történetesen 33 éves.

A legfrissebb hírek szerint két jelölt van a City-nél erre a pozícióra. Az első az a Ruben Neves, aki a Wolverhampton csapatát erősíti jelen pillanatban, tavaly pedig a Championshipben is bizonyította, hogy képes kimagasló teljesítményre (akár válogatott szinten is). A Transfermarkt 25 millióra becsüli a portói nevelésű középpályás értékét, aki még mindig csak 21 éves. A Sun azonban arról ír, hogy mivel idén is remek teljesítménnyel nyitotta a szezont Neves, azért nem lesz egyszerű megszerezni – jó sok pénzt kérnek majd érte. Az angol lap szerint 60 millió font lehet az ára.

A France Football ezzel szemben úgy értesült, hogy egy másik játékos is képben van: a dortmundi Julian Weigl valamivel drágább, őt állítólag 68 millióért engednék el. A 22 éves német mellett szól viszont, hogy komolyabb tapasztalata van, 2015 óta a Borussia Dortmunnd játékosa és sok Bundesliga-meccset lejátszott már, a nemzetközi derbikről már nem is beszélve. A sárga-feketék ráadásul nem rég erősítettek ebben a pozícióban: Witsel érkezett, így lényegében Weigl eligazolása nem érintené őket annyira érzékenyen.

Kíváncsian várjuk, kire esik Guardiola és a City vezetőségének választása.