Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: Fél lábban a főtáblán az Ajax! – eredmények

Szerda este a maradék párharcban is lejátszották az odavágókat, így már csak a visszavágók vannak vissza a Bajnokok Ligája play-off körében. A PSV Eindhoven után az Ajax is fél lábban a főtáblán érezheti már magát, ám a legtöbb esetben nem egyenesedtek ki a kérdőjelek, maradt izgalom a visszavágókra. Íme a keddi és a szerdai játéknap összes eredménye.

Hatalmasat küzdött a MOL Vidi FC, a mérkőzés mégis komoly hiányérzetet hagyott bennünk. Sajnos az odavágó egyik főszereplője a bíró Gianlucha Rocchi volt. Előbb kiállította Husztit egy nagyon vitatható szituációban, majd 0:1-nél elengedett egy egy igen gyanús tizenegyes szituációt, mely után a túloldalon újból a görögök találtak be. Később a sípmester kompenzált – legalább következetes volt – , de ez sajnos már késő volt. A hajrában jól játszott a magyar bajnok, a lehetőségek is megvoltak, de Lazivic szépítő találata után az egyenlítés már nem jött össze. A visszavágó nagyon nehéznek ígérkezik, de nem reménytelen.

A Dinamo Zagreb idegenben ért el nagyon fontos döntetlent, míg a Dinamo Kijev az Ajax vendégeként szenvedett vereséget. Az ukránoknál Kádár Tamás végig a pályán volt, csapata számára az idegenben lőtt gól az, ami reményt ad a visszavágóra.

BL-selejtező, play-off (odavágók)

Bajnokok ága

MOL Vidi FC (magyar) – AEK Athén (görög) 1:2
G: Lazovic (68.), ill. Klonaridis (34.), Bakasetas (49.)
Kiállítás: Huszti (23.), ill. Bakasetas (53.)

Young Boys (svájci) – Dinamo Zagreb (horvát) 1:1
G: Mbabu (2.), ill. Orsic (40.)

Nem bajnokok  ága

Ajax (holland) –  Dinamo Kijev (ukrán) 3:1
G: Van de Beek (2.), Ziyech (35.), Tadic (43.), ill. Kedziora (16.)

Benfica – PAOK 1:1

Kedden játszották

Bajnokok ága

BATE (fehérorosz) – PSV Eindhoven (holland) 2:3
Crvena Zvezda (szerb) – Salzburg (osztrák) 0:0

Nem bajnokok  ága

Benfica – PAOK 1:1

A párharcok visszavágóit egy héttel később rendezik kedden és szerdán, aztán jöhet a csoportkör sorsolása augusztus 30-ám Monacóban.