Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Őrült döntetlen a Roma és az Atalanta közt – videóval

A Serie A második fordulójának hétfő esti zárómeccse alighanem minden előzetes várakozást felülmúlt, a Roma és az Atalanta egy ritkán látható küzdelmes, fordulatos, végletekig kiélezett mérkőzést szolgáltatott nagyérdeműnek…

Mindkét csapat győzelemmel kezdte az új szezont az elmúlt hétvégén: a Roma nehézkesen verte 1-0-ra a Torinót, az Atalanta pedig 4-0-val küldte haza a frissen feljutó Frosinonét. A Nerazzurri a csütörtöki El-selejtező visszavágójára hangolódva meglehetősen tartalékos összeállításban, számtalan fiatallal a kezdőcsapatában lépett pályára.

A házigazdának a vezető gólhoz két percre volt szüksége, ennyi idő alatt ugyanis Ünder beívelését a PSG-ből igazolt Javier Pastore a kapunak háttal állva, sarokkal juttatta a gólvonal mögé. A gyors gól hamar feltüzelte a bergamóiakat, s Manolas eladott labdája után Rigoni csak centikkel tüzelt mellé, kisvártatva pedig egy rövid felszabadítás után Djimsiti próbálkozásánál Olsen kapusnak kellett hárítania. Az első húsz percen belül az egyenlítés is összejött: Zapata átlövése még kipattant a kapufáról, az ismétlést a jó ütemben érkező Timothy Castagne továbbította a hálóba. Sőt, újabb három perc múlva már a vendégeknél volt az előny: Zapata a bal oldalon leszerelte Manolast, bejátszására pedig Emiliano Rigoni érkezett menetrend szerint a kapu elé, aki nem hibázta el a ziccert. A folytatásban az Atalanta egyre inkább uralni kezdte a játékot, és a továbbiakban egész nyugodtan növelhették is volna vezetésüket, De Rossi kétszer is a kapu torkában blokkolta Pasalic közeli kísérletét. A 35. minutumban Dzeko fordulásból megeresztett lövésével adott magáról némi életjelet a “Farkasfalka”, ám néhány perc múlva Pasalic és Rigoni gyönyörűen kipasszolta a római védelmet, s az argentin ziccerből a második gólját is megszerezte. Így aztán hiába vezetett korán a Roma, a szünetre már az Atalanta mehetett 3-1-es előnnyel.

Di Francesco mester a második félidőre N’Zonzi és Kluivert beállításával próbálta felrázni csapatát, és nagyobb lendülettel is vetették bele magukat az akciókba – öt perc elteltével Ünder közeli lövését Gollini védte bravúrral. Válaszul Gasperini a középpálya közepén a két rutintalan játékosát két tapasztaltabbra cserélte Hateboer és De Roon beállításával. Nagyszerű iramban zajlott a mérkőzés, a Roma a felzárkózásért rohamozott, míg a bergamóiak ellentámadásokból veszélyeztethettek. Aztán egy óra játék elteltével Alessandro Florenzi használta ki az előtte adódó üres területet, befutott és ballal a kapus mellett a hálóba tüzelt, egyetlen gólra felzárkóztatva a Giallorossit. Vérszemet kaptak a “Farkasok”, s kisvártatva N’Zonzi életerős, ám középre tartó löketét fogta Gollini. A 73. percben a rómaiak saját nevelésű kiválóságát, Florenzit térdsérülés miatt kellett lecserélni. A Roma becsülettel rohamozott, de kicsit alábbhagyni látszott a lendület, s Rigoni végképp eldönthette volna a meccset, ám elfutása végén a visszaérő Fazio ki tudta őt szorítani a kapu előteréből. A befejező tíz percen belülre érve Pastore kapu elé ívelt pontrúgását közvetlen közelről az előre húzódó Kostas Manolas kotorta be, 3-3-ra módosítva a találkozó állását. Visszajött a Roma a meccsbe, rövidesen Dzeko és Schick is nagy helyzetben hibázott, utóbbi próbálkozását a kapus bravúros mozdulattal, lábbal hárította. A kinyíló fővárosiak lehetőséget biztosítottak az Atalanta számára a kontrázásra, a hajrában a legközelebb Pasalic járt a gólhoz, ám nagy erejű lövése elkerülte Olsen kapuját. A hosszabbítás perceire megfordult a játék képe, és az Atalanta igyekezett jobban a győztes gólért, de újabb fordulat már nem volt benne a mérkőzésben, meg kellett elégednünk “csak” ennyivel.

AS Roma – Atalanta 3-3 (1-3)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: Pastore (2.), Florenzi (60.), Manolas (82.) ill. Castagne (19.), Rigoni (22., 38.)
Sárga lapok: N’Zonzi (58.) ill. Djimsiti (81.)
Kiállítás: – ill. –

AS Roma: Olsen – Florenzi (Schick 73.), Manolas, Fazio, Kolarov – Pastore, De Rossi, Cristante (N’Zonzi 46.) – Ünder, Dzeko, Pellegrini (Kluivert 46.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco.

Atalanta: Gollini – Djimsiti, Mancini (Toloi 64.), Palomino – Castagne, Valzania (De Roon 54.), Pessina (Hateboer 50.), Adnan – Pasalic, Rigoni – Zapata. Vezetőedző: Giampiero Gasperini.


A Juventus és a Napoli a második meccsét is megnyerte, a harmadik hibátlan csapat kiléte már jóval meglepőbb, lévén a tavalyi első két helyezett mellett a SPAL csapata tudta még megnyerni első két fordulós fellépéseit. A hétvége a milánói csapatok számára sikerült egészen balszerencsésen, ugyanis kétgólos előnyből az Inter csak egy pontot szerzett, a Milan pedig kikapott. A Fiorentina kiütéses diadalmenetet mutatott be idénybeli első fellépésén, míg a Genoa és az Udinese szűken, de begyűjtötte a három pontot saját közönsége előtt. A zárómeccsen egymással ikszelő Roma és Atalanta egyaránt 4-4 ponttal követi a három hibátlant.

A Serie 2. fordulójának eredményei

Juventus – Lazio 2-0
Napoli – AC Milan 3-2
SPAL – Parma 1-0
Cagliari – Sassuolo 2-2
Fiorentina – Chievo 6-1
Frosinone – Bologna 0-0
Genoa – Empoli 2-1
Inter – Torino 2-2
Udinese – Sampdoria 1-0
AS Roma – Atalanta 3-3

A Serie A aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása