Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben a Dortmund és a Bayern! – előzetes

A válogatott szünet és a Nemzetek Ligája rajtja előtt még jön egy hétvége és egy forduló, avagy íme a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2. fordulójának teljes menetrendje. Idegenben lép pályára a Dortmund és a Bayern München, a Hertha BSC-re pedig gelsenkircheni kaland vár. A TV-ben az említett csapatok mindegyikét megleshetjük, a Sport TV összesen öt meccset tűzött műsorára.

Bundesliga, 2. forduló

Péntek
08.31. 20:30 Hannover – Borussia Dortmund (Sport 1)

Fölényes győzelemmel kezdte a bajnokságot a BVB, mely az első körben döntetlent játszó Hannover vendége  lesz a második fordulóban. Favre csapata pénteken játssza a hétvége nyitómeccsét.

Szombat
09.01. 15:30 Augsburg – Mönchengladbach
09.01. 15:30 Frankfurt – Werder Bremen
09.01. 15:30 Hoffenheim – Freiburg (Sport 1)
09.01. 15:30 Leverkusen – Wolfsburg
09.01. 15:30 Nürnberg – Mainz
09.01. 18:30 Stuttgart – Bayern München (Sport 1)

A Mönchengladbach és az Augsburg egyaránt győzelemmel kezdett egy hete, a két csapat közül valakinek a hibátlan mérlege oda lesz a hétvégén. A Leverkusen hazau pályán szerezheti meg első pontjait a Wolfsburg ellenében. Egyaránt javítana a Hoffenheim és az újonc Nürnberg, Szalai Ádám pedig folytatná a gólgyártást, melyet a Bayern München ellen megkezdett. A tavalyi kupagyőztes és győzelemmel rajtoló Frankfurt a Werder Bremen legjobbjait fogadja. A szombati játéknap zárómeccsén, a címvédő Bayern München sváb földre látogat. A Stuttgart első pontjaira hajt, de valljuk be, elég nagy meglepetés lenne, ha ez a második körben jönne össze.

Vasárnap
09.02. 15:30 RB Leipzig – Düsseldorf (Sport 1)
09.02. 18:00 Schelke 04 – Hertha BSC (Sport 1)

Komoly vereség a nyitányon annak ellenére, hogy nem játszott rosszul a csapat. A Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig a szintén vereséget rajtoló újon Düsseldorfot fogadja. A forduló zárómeccsét Gelsenkirchenben rendezik, a Schalke 04 számára is a javítás a cél, ezt Dárdai Pál és a Hertha BSC legyőzésével tehetik meg a kékek.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye