Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ez aztán a meglepetés, elverték az Atleticót! – videóval!

A 3. fordulóval folytatódott a bajnoki küzdelem Spanyolországban, ahol az Atletico Madrid a Balaidosba látogatott.

Kép: AS.com

Igazi rangadóval kezdődött meg a program szombat este, hiszen a Celta Vigo és az Atletico Madrid találkozott. Általánosságban is két elég jó csapatról beszélhetünk spanyol szinten, ám tovább fokozta a mérkőzés tétjét, hogy a felek azonos pontszámmal álltak a forduló előtt, egyaránt veretlenül. Már ez is azt sugallta, hogy nem lesz könnyű dolga Diego Simeone együttesének, ez pedig a későbbiek során be is igazolódott.

Egyértelműen a világoskékek kezdtek jobban: Antonio Mohamed csapata nagyon jólszervezettnek és masszívnak tűnt. Biztos védekezésből kiindulva próbálták meg zavarni a Matracosok labdakihozatalait, ilyen próbálkozásaik pedig sokszor sikerrel jártak. Nem tudott labdát tartani és építkezni az Atleti, a Celta pedig még néhány lövést is meg tudott ereszteni, habár Oblaknak így sem kellett aggódnia.

Úgy 25 perc után kezdett visszavenni a tempóból a hazai csapat, ekkor kezdett el egyre élénkebben futballozni a fővárosi gárda. A félidő második felében több levegőhöz jutottak, akadtak kisebb helyzeteik is, ám nem tudták igazán megszorongatni a vigói csapatot. Nagyjából egyenlő erők küzdelme zajlott, egyik oldalon sem kockáztattak sokat, nem is történt túl sok említésre méltó mozzanat az első félidőben.

A folytatás azonban teljesen másként alakult, mint az addigiak. Ennek legfőbb okai a 46. percben elkövetett védelmi hibák az Atletico oldalán. Filipe Luis labdavesztése után Godin csúszott el, ezt pedig az uruguayi Maxi Gomez tudta kihasználni, a semmiből került előnybe a Celta Vigo. Ezzel viszont még nem volt vége: 6 perccel később ugyanis Gomez kiosztott egy gólpasszt is, beadása után ugyanis Iago Aspas vette be fejjel Oblak kapuját.

Derült égből villámcsapás – egy szempillantás alatt került két gólos hátrányba Simeone együttese, az argentin mester pedig két cserével azonnal bele is nyúlt a meccsbe. A madridiak próbáltak támadni, de nem volt könnyű dolguk. A Celta helyzeti előnyben volt és ezt ki is tudták használni. Szépen védekeztek, majd éberen figyeltek és próbáltak lecsapni az adódó lehetőségekre. A türelmük pedig meghozta gyümölcsét.

A 70. percben ugyanis Savic óvatlanul, magasra tartott lábbal, talppal előre ment a labdáért, amit a bíró egy sárga lappal jutalmazott – csak a szerb védőnek már volt egy korábban. Az Atleti védőjét tehát egy ilyen butaság miatt kiállították, egy perccel később pedig jött a kegyelemdöfés: Cabral fejjel volt eredményes, de a találatot végül érvénytelenítették. Ettől függetlenül viszont már ki lehetett jelenteni, hogy eldőlt a három pont sorsa.

Az Atletico nem játszott jól, ahogy múlt héten a Rayo ellen sem – igaz, itt legalább az ellenfelük is tudott valamit produkálni. A bajnoki versenyfutásban ilyen hibák nem biztos, hogy beleférnek Simeone együttesének a Barca és a Real ellen. Óriási luxus a részükről egy ilyen fontos mérkőzésen ilyen semmitmondó teljesítményt nyújtani. A túloldalon viszont nagyon ügyesek voltak és oda kell figyelni rájuk, mert veszélyesek. Sok fejtörést okozhatnak még a “nagyoknak” a folytatásban.

https://www.youtube.com/watch?v=egPS-ilEU5s

Celta Vigo – Atletico Madrid 2-0 (0-0)
Helyszín: Balaidos Stadion (Vigo), Vetette: Mateu Lahoz
Gólszerzők: Maxi Gomez (46.), Iago Aspas (52.)
Sárga lap: Lobotka, Alonso, Yokuslu, ill., Saul Niguez, Thomas Partey, Savic (2), Diego Costa
Piros lap: Savic (70.)

Celta Vigo: Sergio Alvarez – Alonso, Araujo, Cabral, Roncaglia, Hugo Mallo – Beltran, Lobotka (Brais Mendez) – Sisto (Yokuslu), Maxi Gomez, Iago Aspas (Boufal). Edző: Antonio Mohamed.

Atletico Madrid: Oblak – Filipe Luis, Godin, Savic, Gimenez (Arias) – Koke, Saul Niguez, Thomas Partey (Lemar), Angel Correa (Kalinic) – Diego Costa, Griezmann. Edző: Simeone.