Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Betis nyerte a sevillai városi derbit – videóval

A forduló zárómérkőzése és második városi derbije volt a Betis – Sevilla találkozó. A felek egy jó iramú, kiegyenlített mérkőzést játszottak, ám a gólok nem jöttek. Aztán a Betis emberelőnybe került, amit ki is használtak, ezzel begyűjtve a három pontot. 

Forrás: laliga.es

A helyzeteket tekintve kiegyenlített volt a mérkőzés, viszont a Betis volt magasan jobb a labdabirtoklásban. A 19. percig kisebb helyzetek voltak mindkét oldalon, aztán Franco Vazquez hagyott ki hatalmas helyzetet Pau Lopez remek védésének köszönhetően. A 40. percben a Betis betalált, ám hiába ünnepeltek, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 45 .percben még volt egy esélye a Sevillának, ám Guilherme Arana  a kapu jobb oldala mellé lőtt. Ezzel zárult az első játékrész.

A második félidő egy vendég helyzettel kezdődött, amikor Gabriel Mercado egy beadás után a felső léc fölé fejelte a labdát egy kicsivel. A Betis volt  meggyőzőbb a játékrészben, ám a Sevilla is támadólag rendezkedett be. A 66. percben ráadásul emberhátrányba került a Sevilla, amikor Roque Mesa nekiment Pau Lopeznek, amikor az előre akarta dobni a labdát, ezzel pedig megkapta a második sárga lapját. A Betisek jót tett, hogy emberelőyben futballoztak, és a 80. percben meg is szerezték a vezetést. Mandi fantasztikus keresztlabdája után a csereként beálló Joaquin fejelte be a labdát a kapu bal oldalába. A Sevilla ezek után már támadni sem nagyon tudott, a Betis teljesen átvette az irányítást. Joaqui ráadásul a 92. percében duplázhatott volna, ám lövése néhány centivel elkerülte a kaput, azonban azaz egy gól is elég volt ahhoz, hogy a Betis begyűjtse a három pontot.

Betis – Sevilla: 1-0 (0-0)
Helyszín: Benito Villamarín stadion (Sevilla) Vezette: Gil Manzano
Gólszerzők: Joaquin (80.) ill. –
Sárga lap: William Carvalho (30.), Canales (74.), Joaquin (81.) ill. Mercado (42.), Andre Silva (45+1.), Mesa (45+3.), Kjaer (71.), Sarabia (81.)
Kiállítás: – ill. Mesa (70.)

Betis: Pau Lopez, Mandi, Bartra, Feddal, Canales, Tello, Firpo Jr, William Carvalho (Joaquin, 75.), Guardado, Loren (Sanabria, 59.), Inui. Vezetőedző: Quique Setien

Sevilla: Vaclik, Kjaer (Promes, 87.), Sergi Gomez, Mercado, Mesa, Banega, Jesus Navas, Arana (Vidal, 86.), Vazquez (Gonalons, 61.), Andre Silva, Sarabia. Vezetőedző: Pablo Machín

https://www.youtube.com/watch?v=c7wezZ9akkY

A 3. forduló eredményei: 

A spanyol bajnokság állása a 3. forduló után: 

A góllövőlista állása: