Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klopp: „Gerrardnak nincs szüksége tanácsokra.”

A liverpooli legenda, Steven Gerrard a skót Rangersnél bemutatott edzői teljesítményével máris kivívta a tiszteletét a Liverpool jelenlegi edzőjénél, Jürgen Kloppnál. A német szerint Gerrardnak nincs szüksége tanácsokra és nagyon jó úton halad csapatával.

Steven Gerrard még júniusban vette át a nagymúltú Rangers irányítását. A korábbi kiváló futballista edzőként is megállja a helyét, hiszen a skót óriás visszatért az európai klubfutballba, az Európa ligába, és az eddigi 13 mérkőzésből csupán egyszer hagyták el vesztesen a pályát a játékosok Gerrard vezénylése alatt. Ennek okán nem is meglepő, hogy Jürgen Klopp dicséretét is kiérdemelte a 38 esztendős szakember.

„A Rangers briliáns volt Európában, Gerrard egy jó csapatot kovácsolt össze.” – kezdte a Mirrornak Klopp. „Mikor én kezdtem a menedzseri pályafutásomat, akkor nem kértem senkitől sem tanácsot, mert nem tudtam kitől. Steven azért nem kérdez, mert nincs rá szüksége. Kapcsolatban vagyunk, de nem azért, hogy javaslatokat adjak neki.”

Klopp kitért Gerrard egyetlen vereségére, amit a nagy rivális Celtic ellen szedett össze. A német szerint ugyanakkor az az eredmény nem okozhat semmilyen jellegű problémát, hiszen a Rangers elég mélyről jött vissza és jelenleg jó irányba tartanak.

„Remekül startoltak otthon, aztán jött a Celtic elleni idegenbeli vereség. Micsoda meglepetés. A Celtic a liga legjobb csapata, de nem jobbak 50-60 százalékkal a Rangersnél úgy, mint az elmúlt években. A Rangers egyre inkább zárkózik fel és jó úton vannak, hogy egy nap elérjék őket. Ez Steven munkája, és eddig több, mint jó.” – zárta a Liverpool mestere.