Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: iksz a rangadón, nyert az MTK korábbi ellenfele

Lezajlottak a főtábla első körének odavágói, az utolsó három meccsre csütörtök este került sor, köztük a forduló rangadójára.

Ahogyan arra számítani lehetett, az Atletico Madrid és a Manchester City randevúja kiegyenlített párharcot hozott, s nem is dőlt el a továbbjutás, bár az angolok némileg kedvezőbb helyzetbe ón várhatják a visszavágót idegenben szerzett góljuknak köszönhetően. A korai – első negyedóra végén került előnybe a City – gólt követően a spanyolok uralták a meccset, ám egyenlíteni hosszú ideig nem sikerült. A manchesteriek az első negyvenöt percben mindössze kétszer találtak kaput, mellyel szemben a madridiak 10/3-as mérleggel zártak. Fordulás után is inkább a házigazdák akarata érvényesült, az egyenlítésre azonban egészen a hajráig kellett várni.

Pályán volt az a Sparta Praha is, amely a magyar bajnok MTK Hungáriával szerepelt egy csoportban a selejtezőkben, és simán verte a litván Gintra együttesét. Ugyan az első negyvenöt perc nem hozott gólt, hogy aztán beinduljon a cseh henger. Az összkép alapján azonban kiegyenlített mezőnyjátékot mutatott a két csapat, más kérdés, a csehek jobban sáfárkodtak helyzeteikkel. Nyugodt visszavágóra számíthatnak a vörös-fehérek.

A nap harmadik összecsapásán az orosz Zvezda beleszaladt a késbe Norvégiában, miután az LSK Kvinner könnyedén nyert. A skandinávok az első negyedórában kétgólos előnyre tettek szert, a kérdés mindössze annyi volt, mennyinél állnak meg. Végül megelégedtek a hárommal, minek köszönhetően alighanem készülhetnek a legjobb tizenhat közé.

Eredmények:
Atletico Madrid (spanyol) – Manchester City (angol) 1-1
G.: Robles (89.) ill. Bonner (16.)

LSK Kvinner (norvég) – Zvezda 3-0
G.: Sonstevold (2.), Kvernvolden (14.), Haavi (80.)

Gintra (litván) – Slavia Praha (cseh) 0-3
G.: Dubcova (63., 88.), Szewieczkova (79.)

A szerdai eredményekről itt olvashatnak.