Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Valverdének valóban van miért aggódnia!

Mint ismert, Ernesto Valverde a Real Sociedad legyőzése után azt találta mondani, hogy ha nagyon kicsit is, de volt hogy aggódott a meccs kimenetele miatt. A Marca újságírója, Luis Felipe Rojo szerint egyáltalán nem alaptalan a Barca edzőjénk nyugtalansága. 

(Kép: marca.com)

A zsurnaliszta vasárnapra publikált egy rövid cikket a Barcáról a neves madridi sportnaplai honlapján. A cím önmagáért beszél: ‘Egy kicsit jobban kellene aggódnia Valverdének’.

Luis Felipe Rojo ugyanis úgy látta, hogy a Barca egy nagyon nehéz pályán, fontos három pontot szerzett miután 1:0-ás hátrányból fordítani tudott, de nem volt ez egy könnyű menet a katalánoknak, sőt!

Az első félidő kifejezetten csalódást keltő volt! Hiába birtokolta többet Valverde csapata a labdát, hátul nagyon ingatag lábakon állt. Ráadásul nem igazán jutott el a csapat helyzetekig, ehhez persze nagyban hozzájárult, hogy az első játékrészben Messi, Suárez, Rafinha, vagy Sergi Roberto jóformán láthatatlan volt.

A szünet után Coutinho és Busquets beállítása lendített a csapatjátékon, de az közel sem volt gördülékeny, és itt jön Luis Rojo egyik legkritikusabb észrevétele. A Barca Busquetsékkel a pályán sem irányított úgy, ahogy azt mondjuk Valverde elvárhatta, a Soceidad ugyanis túl sok tiszta helyzetet dolgozott ki, és csupán a ‘nap megmentőjén’ ter Stegen kapuson múlott, hogy a katalánok meccsben maradtak.

A Marca újságírója megjegyezte még azt is, hogy szerinte Nelson Semedo és Rafinha súlytalanok voltak. Előbbi védekezésben, különösen a levegőben gyenge, míg utóbbi egyáltalán nem igazolta, hogy a kezdőcsapatban lenne a helye.

Szubjektív gondolatok, de talán nem teljesen alaptalanok…