Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Icardi kapásgóllal debütált, hátrányból fordított az Inter! – videóval

A 2010-es BL-győztes milánói együttes hosszú idő után a legrangosabb európai kupasorozatban kezdte meg az új idényt. A milánóiak az első fordulóban az angol Tottenham együttesét fogadták a San Siróban.

A B-csoport másik mérkőzése is igazi csemegét ígért a futball szerelmeseinek. A legrangosabb nemzetközi kupasorozatba visszatérő milánói Inter az első fordulóban a Tottenham együttesét fogadta a BL-ben. A találkozó elsői percei kiegyenlített és lendületes jó iramú játékot hozott. Mindkét gárda próbált ellenfele fölé kerekedni de ez egyiküknek sem sikerült. A mérkőzés első komoly helyzete egy szabadrúgás után következett, melyet a vendégek végezhettek el ígéretes helyzetből. Christian Eriksen löketét a hazaiak hálóőre Samir Handanovič ütötte ki a bal alsó sarokból. Ezt követően is inkább pontrúgások után akadtak lehetőségek. A középpályán komoly csata folyt, így nagyon kevés alkalommal forogtak veszélyben a kapuk. A 26.percben Perisič beadásába Sánchez ért bele fejjel ami kis híján a saját kapujában landolt, azonban Vorm bravúros vetődéssel akadályozta meg csapattársa gólszerzését. Félórányi játékot követően a 34.percben Brozovič előtt adódott lehetőség, a horvát forgatta meg védőit majd lőtt a kapu mellé. A 37.percben Harry Kane került óriási ziccerbe, az angol támadó már a kapus mellett is elvitte a labdát, de túl sokat várt és kisodródott és odalett a nagy lehetőség. A hajrában a vendégek ismét villantak, ezúttal Aurier került ziccerbe, Handanovič remekül lépett ki kapujából és védett.

A második játékrész első lehetősége a hazaiak előtt adódott, Politano próbálkozott meg egy átlövéssel próbálkozása azonban nem talált kaput. A 53.percben a vendégek megszerezték a vezetést Christian Eriksen révén, a dán válogatott óriási gólt ragasztott Handanovič jobb felsőjébe, a szlovén portás előtte hiába védett bravúrral. A 57.percben a milánói kék-feketék válaszolhattak volna, azonban aHugo Llorist helyettesítő Vorm a helyén volt és hárította Perisič lehetőségét. A hajrában a milánói Inter támadója argentin támadója Icaradi elképesztő kapásgóllal debütált a BL-ben miután első mérkőzésén gólt szerzett. Az egyenlítés után a milánói kék-feketék vérszemet kaptak és a ráadás perceiben Vecino révén megszerezték a győzelmet is.

Inter Milánó – Tottenham 2-1 (0-0)
Helyszín:  Stadio Giuseppe Meazza, San Siro, Milánó, Vezette: Turpin (francia)
Gólszerzők: Icardi (86.), Politano (90+2.) ill. Eriksen (53.)
Sárga lapok: Škriniar (21.), Perisič (43.) ill. Sánchez (38.), Vertonghen (51.)
Kiállítás: –

Inter: Handanovič – Asamoah, Miranda, de Vrij, Škriniar – Brozovič, Vecino – Perisič (Candreva 65.), Nainggolan (Valero 89.), Politano (Keita Baldé 72.) – Icardi. Vezetőedző: L.Spalletti

Tottenham: Vorm – Aurier, Sánchez, Vertonghen, Davies – Dembele, Dier, Eriksen – Lamela (Winks 72.) – Kane (Rose 90.), Son (Lucas 64.). Vezetőedző: M.Pochettino

https://www.youtube.com/watch?v=mlHqfCS-lWQ

Képek forrása: uefa.com