Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az idény végén távozhat a Barcától Valverde?

Az idény első hat mérkőzését győzelemmel, és magas játékkal abszolválta a Barcelona csapata. Messi klasszisához eddig sem fért kétség, most azonban kezd magára találni Dembélé és Suárez is, míg Rakitic és Coutinho is át tudta menteni vb-formáját az új szezonra. Ennek ellenére úgy hírlik, nincs minden rendben a katalán óriás háza táján…

Az alapvetően inkább Real-közeli Marca értesülései szerint Valverde és a klubelnök Bartomeu között olyannyira elmérgesedett a viszony, hogy a mértékadó worldclubrankings.com listáján a világ legjobb edzőjének tartott spanyol tréner komolyan elgondolkodott rajta, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését. A rideg hangulat állítólag a tavalyi meglepetésszerű BL-búcsú miatt köszöntött be, mely után Valverde csupán a honi sorozatokban elért eredményeinek köszönhette maradását. A nyár történései aztán újfent rátettek egy lapáttal: a klub a vezetőedző kifejezett kéréseire fittyet hányva eladta a kiválóan teljesítő Paulinhót, és leigazolta a rendszerbe nem igazán passzoló Malcomot, valamint az eddig szintén nem túl sok lehetőséghez jutó Arturo Vidalt.

Bartomeu a minap egy interjúban egyébként cáfolta a híreszteléseket, és azt állította, hogy ő lát fantáziát a közös folytatásban, azonban csupán március magasságában szeretné döntés elé állítani a szakembert. A Marca azt is hozzáteszi, hogy értesüléseik szerint Valverde szerződésébe van foglalva egy hosszabbítási záradék, melynek értelmében a vezetőség elégedettsége esetén akár a tréner beleegyezése nélkül is megtoldhatják szolgálati idejét további egy évvel.