Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kovacic: „Scholes volt az egyik legjobb.”

A Real Madrid Chelseanél kölcsönben lévő középpályása, Mateo Kovacic a The Sunnak beszélt arról, hogy posztján az egyik legkiválóbb játékos a Manchester United legendája, Paul Scholes volt.

Paul Scholes, a Manchester United történelmének legendás játékosa hatalmas nyomot hagyott maga után a futball történelmében. A 2013-ban visszavonult középpályás a „Vörös Ördögökkel” mindent megnyert, amit csak lehetett és több, mint 700 mérkőzésen húzhatta magára a United mezét. Klubhűsége és kimagasló játékintelligenciája miatt nem is csoda, hogy sok-sok mai labdarúgó elé példát állít. Köztük Mateo Kovacic számára is, aki elárulta, hogy rendszeresen tanulmányozza Scholes játékát.

„Minden játékosnak saját magának kell lennie. – kezdte a Kovacic. De számomra Scholes volt az egyik legjobb. Elképesztő volt. Még mindig élvezem nézni a videóit YouTube-on. Néha csak hazamegyek és őt nézem, hogy valami újat tanuljak. Megvolt mindene, ő volt a modern középpályás. Gólokat lőtt, jól védekezett és szerelt. Nem akarok senkit sem másolni, de imádom a játékát. Persze másokat is tanulmányozok, hogy mit tudnék még jobban csinálni. Modricot és Iniestát is gyakran elemzem.” – árulta el Kovacic.

A horvát Scholes dicséretén kívül saját magára is kitért önkritikusan és elmondta, hogy miben szeretne még fejlődni.

„A probléma a karrieremmel, hogy nem lövök elég gólt. Ez az a valami, amiben még fejlődnöm kell.”– zárta mondandóját Kovacic.