Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Asensio döntötte el a három pont sorsát – videóval!

A múlt heti hibáját követően most hazai pályán próbált javítani a Real Madrid, amely nem engedhet meg magának hibákat a bajnoki versenyfutásban. A La Liga 5. fordulójában most az Espanyol volt az ellenfelük.

Kép: AS.com

Négy meccs után 2 pont a hátránya a Real Madridnak az éllovas Barcelona mögött, így fokozottan is figyelniük kell, nem férnek bele hibák a részükről. A hét közben sima győzelmet arattak a BL-ben az AS Roma ellen, így magabiztosan várhatták az Espanyol elleni összecsapást – ugyanakkor Lopetegui pihentette is néhány emberét. Kroos helyén Ceballos kapott lehetőséget a kezdők között, a széleken Bale hiányában Isco és Asensio kavargatott, a jobboldali védő pozíciójában pedig ezúttal Odriozola kapott lehetőséget.

A mérkőzés a papírformának megfelelően a Real Madrid mezőnyfölényét hozta. A fehér mezesek hamar megragadták a kezdeményezést és beszorították ellenfelüket – ám ennél többre nem igazán jutottak. Szépen járatták a labdát, használták a széleket is, de csak kilátástalan beadásokra futotta az erejükből – pont az történt a pályán, amit a vendégek szerettek volna. A barcelonai együttes ugyanis sokáig szinte hibátlanul védekezett, teljesen el tudták árasztani a pálya közepét, így a fegyelmezett és pontos helyezkedésüknek hála a Real nem igazán találta a fogást rajtuk. Az első fél órában lényegében lövésig is alig jutott a madridi csapat, ami jól jelzi: hatalmasat játszott az Espanyol, akiknek még két komolyabb helyzetük is akadt, ám a befejezések terén már korántsem teljesítettek olyan jól.

Nagyon úgy nézett ki, hogy az első játékrész már gól nélkül ér véget, ugyanis a hazaiak teljesen tanácstalannak tűntek, a vendégek pedig nagyon magabiztosak voltak hátul. Jött azonban egy váratlan lehetőség: a 41. percben egy labdaszerzés után adódott egy sansz a Real előtt, amit sikerült is jól megoldaniuk. Modric tette tovább a labdát Asensióhoz, aki ballal kilőtte a hosszút – igen ám, de Mateu Lahoz a sípjába fújt és jelezte, hogy visszanézik a VAR segítségével az esetet, mert fennállt a les gyanúja. Utólag azonban egyértelműen látszódott, hogy Asensio szabályos gólt szerzett, így hamarosan a bíró is érvényesítette azt. A Realnak elég volt egy-két apró hiba és egy kis bizonytalanság a védők részéről a vezetés megszerzéséhez. Nagyon örülhettek a gólnak.

Kép: AS.com

A második félidő már jóval mozgalmasabbra sikerült, mint amilyen az első volt. A Real bekezdett és rögtön hatalmas helyzeteket dolgozta ki – ezeket pedig sikerült egytől-egyig el is puskázniuk. Akár még egy gálaelőadás is benne volt akkor a levegőben, ám mire még nagyon beleélték volna magukat a dolgokba a hazaiak, jött majdnem a fordulat: Iglesias hozta el a labdát a hatalmasat hibázó Sergio Ramostól, majd a pörgetése végül a felsőlécen csattant. Ez volt a legnagyobb barcelonai lehetőség ezen az estén, ilyeneket egy vendég csapatnak kihagyni a Bernabeuban hatalmas luxus.

A Realnak volt egy néhány perces hullámvölgye, amit az érkező cserék végül segítettek feledtetni. Mariano ezúttal nem mint befejező jeleskedett, hanem főleg a támadások építésében vette ki a részét és nagyon bíztatóan mozgott, ahogy Lucas Vazquezre is szükség volt, hogy besegítsen Odriozolának, aki mindent egyedül csinált addig – tekintve hogy Isco nem sokat segített neki a szélen. A legjobb csere azonban az utolsó 10 percre érkező Marcos Llorente volt, akinek a beállásával a madridiak átálltak 4-2-3-1-re. Llorente nagyon aktív volt, sok labdát szerzett, sőt még helyzete is akadt. A gond persze az, hogy a helyzet most sem ment be – ahogy a többieknél sem.

Ha valaki csak azt látja, hogy 1-0 lett a vége, akkor egy vergődős, unalmas meccsre gondol – holott mi sem áll távolabb az igazságtól. Főleg a második félidőben ugyanis pörgős volt a játék, akadtak lehetőségek mindkét kapu előtt és rengeteg minden történhetett volna – de nem történt. Ezúttal csak Asensio gólját jegyezhettük fel, ami végül is hozott három pontot a Realnak, akik megérdemelten nyertek. Az Espanyol viszont minden elismerést megérdemel: ha sikerülne ezt a teljesítményt hosszú távon tartaniuk, akkor nagyon erős szezont futhatnának.

https://www.youtube.com/watch?v=S4lmIOhV_JA

Real Madrid – Espanyol 1-0 (1-0)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid), Vezette: Mateu Lahoz
G.: Asensio (41.)
Sárga lap: Nacho, Casemiro, ill. Roca, Javi Lopez
Piros lap: –

Real Madrid: Courtois – Nacho, Sergio Ramos, Varane, Odriozola – Ceballos (Lucas Vazquez), Casemiro, Modric – Asensio, Benzema (Mariano Diaz), Isco (Marcos Llorente). Edző: Lopetegui.

Espanyol: Diego Lopez – Didac Vila, Hermoso, Naldo, Javi Lopez – Piatti (Leo Baptistao), Darder (Victor Sanchez), Roca, Granero, Hernan Perez (Sergio Garcia) – Iglesias. Edző: Rubi.