Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gálázott a Sevilla a Levante otthonában – videóval

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) déli mérkőzései nem mindig maradnak emlékezetesek a futballt kedvelők számára. A mai Levanta – Sevilla összecsapás viszont kivételt képez, ugyanis egy igazán érdekes találkozót hozott össze nekünk a két együttes.

Ben Yeddernek egy félidő is elég volt a triplához. (kép: twitter.com)

A Sevilla a héten megkezdte szereplését az Európa-ligában, amelyben egy 5:1-es hazai győzelemmel rajtolt a Standard Liege ellen. Ebből gondolhattuk volna, hogy Pablo Machin együttese kicsit fáradtabb lehet, de ez korántsem volt így, s ezt a Levanta bánhatta. Az andalúz gólgyártás már a 11. percben beindult Ben Yedder révén. A francia csatár a korábbi Real Madrid játékos, Pablo Sarabia bepasszát értékesítette. Két percre rá a Levante egyenlíteni tudott Roger jóvoltából, de sokáig nem örülhettek az iksznek. A 21. minutumban megint Sarabia vállalta magára az előkészítő szerepét, ezúttal Carrico fejére ívelte tökéletesen a labdát. Az események azonban itt sem álltak meg. Valamivel a félidő közepe után büntetőhöz jutottak a hazaiak, de a megítélt tizenegyest Morales nem tudta értékesíteni, hiszen Vaclik kapus pont a jó irányba mozdult. A 35. minutumban Sarabia már a harmadik gólpasszát jegyezte, Ben Yedder pedig a második találatát. Az 1-szeres francia válogatott a félidő utolsó percében mesterhármast ünnepelhetett, igaz ehhez nagyban kellett Oier kapus ügyetlenkedése is. A félidőben tehát 4:1-re vezettek a vendégek.

A második félidőben is nagy kedvvel játszottak a vendégek. (kép: twitter.com)

A fordulást követően sem tudott leállni a Sevilla. A 49. percben a nyáron a Milántól szerződtetett André Silva is beköszönt, majd az 59. minutumban Ben Yedder meghálálta Sarabianak az előkészítéseit, s remek helyzetbe hozta a spanyolt, aki nem is hibázott. Az óriási különbség miatt az utolsó fél órában már kicsit visszavettek a csapatok, de még ekkor is láthattunk helyzeteket. A 90. percben még egy szépítésre futotta a vendéglátóknak a csereként beállt Simon révén, de ezzel csak egy picit tudtak kozmetikázni. A Levante vereségének köszönhetően már három mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, míg a Sevilla két elveszített találkozó után ízlelte meg újra a győzelem ízét a La Ligában.

Levante – Sevilla 2-6 (1-4)
Gólszerzők: Roger (12.), Simon (90.) ill. Ben Yedder (11., 35., 45.), Carrico (21.), Andre Silva (49.), Sarabia (59.)