Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: „Agüero egy igazi legenda.”

A Manchester City argentin sztárja, Sergio Agüero a hétvégén lépett pályára 300. alkalommal a klub színeiben. Természetesen edzőjétől, Pep Guardiolától megérdemelt dicséretet kapott.

A Premier League 6. fordulójában a Manchester City a Cardiff otthonába látogatott, és ha már ott volt, akkor gurított is egy ötöst újonc ellenfelének. A csapat első gólját a 30 esztendős Sergio Agüero szerezte, aki tegnap ünnepelte 300. mérkőzését a Cityben. A mérkőzés után a csapat katalán trénere, Pep Guardiola beszélt a támadóról a SkySportsnak.

„Ő egy igazi legenda.” – kezdte Guardiola. „Nagyon fontos az, amit ő tesz a klubért és reméljük, hogy hosszabb ideig nálunk marad még jó formában.”

Guardiola hosszabban kitért a tegnapi Cardiff elleni bajnokira, valamint az idei Bajnokok Ligájára is, ahol a csapat nagyon rosszul rajtolt, hiszen hazai pályán kaptak ki a Lyontól hét közben.

„A szint, amit mutattunk a Cardiff ellen, az a tavalyi szezon szintje volt. Természetesen nem szabad elfelejtenünk a Bajnokok Ligáját, ahol az ellenfelek nagyon jók, de ezt tudtuk eddig is. Ez része ennek az egésznek. A szezon hosszú és még nagyon sok mérkőzést fogunk játszani. Egy rosszabb eredmény után sikerült a csapatnak visszajönni oda, ahová tartozik. Természetesen magabiztosabbak vagyunk 0:3-nál, mint 0:0-nál. Ahhoz, hogy gólt szerezzünk türelmesnek kell lennünk, és hagynunk kell, hogy a játék önmagáért beszéljen. Ezek megvoltak a Cardiff ellen, ugyanis nem szenvedtünk a hosszú labdákkal és a szabadrúgásokkal sem, melyek mindig nagyon fontosak.”

A tréner kitért Mahrez játékára is, aki tegnap megszerezte első és második gólját is City mezben, miután csereként pályára lépett.

„Ő az a srác, aki nagyon sokat tud segíteni nekünk, mivel különleges tehetsége van, és a tizenhatoson belül hihetetlen minőséget képvisel.” – mondta Guardiola.