Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A ‘kettő – null’ valóban veszélyes eredmény! – Videóval

A spanyol bajnokság 5. fordulójában a Real Betis a sírból hozta vissza a találkozót a második félidőt végig emberhátrányban játsszó Athletic Bilbao ellen.

(Kép: La Liga Twitter)

Nagyszerűen kezdett a Bilbao a Betis otthonában! Hét perc elteltével Inaki Williams szerzett közelről gólt Raúl Garcia visszafejelt labdája után, majd Garcia is feliratkozott a gólszerzők közé egy szép távoli lövéssel a 18. percben. Ekkor, és az első félidő hátralévő részében a Betis nem igazán talált fogást az Athletic-en. A sevillaiak azonban kaptak egy esélyt, miután Markel Susaeta még a szünet előtt két sárga lappal, kissé meggondolatlanul kiáltatta magát.

A Betis igyekezett is élni az emberelőnnyel, és a fordulást követően pár perc után Marc Bartra távoli lövése utat is talált a Bilbao kapujába. A Betis persze ez után kapott igazán vérszemet!

A hazaiak lendülete nem sokkal később meghozta az egyenlítő gólt is: Sergio Canales lőtt a tizenhatoson belülről, ballal egy formás akció végén gólt.

A Betis óriási erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, ám a Bilbaoi védelem nem hibázott, és az Athletic kibekkelte a hátralévő bő 20 percet.

Izgalmas mérkőzésen osztozkodtak végül a pontokon a felek! A Bilbao bánhatja Susaeta butaságát, ugyanakkor újfent bebizonyosodott egy mifelénk előszeretettel használt mondás – Mégpedig az, hogy a ‘kettő-null’ az egyik legveszélyesebb eredmény az előnyben lévő kárára…

I. Williams (0-1)

https://www.youtube.com/watch?v=XB2vuDpR3QU

Raúl Garcia (0-2)

https://www.youtube.com/watch?v=NxIiS-Lyr_U

Bartra (1-2)

https://www.youtube.com/watch?v=W9VG_Uw1qVU

Canales (2-2)

https://www.youtube.com/watch?v=3I2yEpl_Ko8

Betis – Athletic Bilbao 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Bartra (51.) Canales (68.) illetve I. Williams (7.), R. Garcia (18.)
Piros lap: Susaeta (45.)