Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Pogba nem is önző”

Ahogy a Manchester United formája is erős hanyatlásnak indult, úgy sokasodtak meg a világbajnok középpályás, Paul Pogba kritikusai is. Pedig a francia játékos a hétvégi, Wolverhampton elleni döntetlen során is a mezőny egyik legjobb, leghasznosabb játékosa volt.

A világ legjobb futballistái között tartják számon, ám hiába tért vissza a Manchester Unitedhez 2016-ban, mégse tud olyan sikereket elérni csapatával, mint tette azt a Juventus-szal. Ő Paul Labile Pogba. Azonban míg az egykori nevelő klubjában nem jönnek számára az eredmények, addig a válogatottban sikerült 25 esztendősen felérnie a csúcsok csúcsára. Franciaország két éve még „csak” ezüstöt nyert az Európa-bajnokságon, ám az idei vb-n meg sem álltak a végső győzelemig a gallok.

Nem is csoda, hogy a válogatottjuk kapitánya, Didier Deschamps a védelmébe vette egyik kedvenc játékosát:

„Úgy gondolom, hogy ahogy a világ többi részén, úgy Franciaoszágban is kialakult egy kép Pogbáról, amely valójában nem tükrözi, hogy ki is ő. 2013 óta a nemzeti csapat tagja, és mindig a kollektíva számára az elsődleges. Van egy olyan elképzelés, hogy önző, és csak magára gondol, de egyáltalán nem ez a helyzet. Úgy gondolom, hogy ezt el kellett mondanom. Nagyszerű vezéregyéniség, aki a csapat egyfajta szóvivője is lett.”

– zengett ódákat a Manchester United sztárjáról a világbajnok mester.