Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a sereghajtó verte el a Barcelonát – videóval

Minden bizonnyal nem így képzelte a Barcelona a ma esti bajnoki meccsét. A tabella legutolsó helyén álló Leganes otthonába látogattak, ahol a papírforma szerint győzniük kellett volna. Valverde nem is a legerősebb csapatát küldte fel a pályára, ami nagy hibának bizonyult. A Barca az első félidőben betalált, de a második játékrészben a Leganes egy perc alatt kihasználta a katalánok védelmének két nagy hibáját, és megszerezte a vezetést, amit meg is tartott a lefújásig. 

Forrás: laliga.es

Bátran lépett pályára a Leganes, de a Barcelona kontrollálta a mérkőzést, nagyobb helyzetet azonban nem alakítottak ki a katalánok, egészen a 12. percig, amikor meg is szerezték a vezetést. Messi készítette elő a labdát Coutinhónak, aki felpörgette a labdát, majd fantasztikus gól lőtt a kapu bal oldalába. A 17. percben Messi szerezte meg a labdát és lőtt is, de csak a keresztlécet találta el. A 24. percben Ter Stegen először védhetett, amikor Juanfran vállalt el egy lövést 20 méterről, ami megpattant egy védőn, és be is fért volna a kapu jobb alsó sarkába. A katalánok birtokolták többet a labdát, de nem hajtották túl magukat, hogy megszerezzék a második góljukat. A 38. percben a Leganes játékosa, Tarin próbálkozhatott egy trükkös fejessel, de Ter Stegen résen volt. A játékrész végére kicsit jobban játszott a hazai csapat, a 45. percben még Oscar lövését is védenie kellett a kapusnak, de ezzel véget ért a félidő.

A második játékrészt nagyon jól kezdte a Leganes, mivel az 53. percben kiegyenlítettek. A bal oldalról adta be a labdát Jonathan Silva, a kapu előtt érkező Ez-Zahr pedig Vermaelent megelőzve fejelt a hálóba. Egy perc sem telt el az előző gól óta, de a Leganes már a vezetést szerezte meg. El-Zahr kapta a labdát a jobb oldalon, amit Piqué még elvett tőle, de ezután a mellette teljesen egyedül érkező Oscarnak passzolta, aki köszönte szépen a lehetőséget, majd a hálóba lőtt. A Barcelona egyáltalán nem találta a helyét, támadásokat sem igazán tudtak indítani, míg a Leganes nagyon szépen és bátran játszott. Valverde be is cserélte Luis Suarezt, hogy segítse a támadásokat, de nem sokat lendített rajtuk. A 66. percben ráadásul Juanfran adott kötényt Vermaelennek a tizenhatos határánmajd középre adta a labdát, de ez a lövés Pique fejéről pattant ki a játéktérről. Az utolsó 10 percre egy kicsit feléledtek a katalánok, a Leganes visszaállt védekezni, így volt helyük támadásokat indítani. A 80. percben Cuellarnak két nagy védeni valója is akadt. Előbb Coutinho lőtt 12 méterről, majd a kipattanót Rakitic irányította volna a léc alá, de a hazaiak kapusa ezt is bravúros mozdulattal védte, ezzel megmentve csapatának a három pontot. A hosszabbításban azonban még a Leganesnek voltak helyzetei, igaz, mindegyiket elbaltázták, így nem érkezett a harmadik gól, de nem is kellett, mert a Barcelona sem tudott már betalálni.

Leganes – Barcelona: 2-1 (0-1)
Helyszín: Butarque stadion (Leganes) Vezette: Undiano Mallenco
Gólszerzők: El Zhar (52.), Oscar (53.) ill. Coutinho (12.)
Sárga lap: Ruben Perez (39.), Bustinza (49.), Nyom (88.), En-Nesyri (90+2.) ill. Umtiti (60.), Vermaelen (64.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen; Roberto, Piqué, Umtiti, Vermaelen (Jordi Alba, 70.); Rakitic, Busquets, Coutinho; Munir (Suarez, 61.), Messi, Dembele (Malcolm, 71.). Vezetőedző: Ernesto Valverde

Leganes: Cuellar; Juanfran, Tarin, Bustinza, Garcia, Silva; El Zhar (Nyom, 86.), Vesga (Sabin, 82.), Pérez, Oscar (Gumbau, 74.), En-Nesyri. Vezetőedző: Mauricio Pellegrino