Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Iago Aspas gólja miatt továbbra is nyeretlen a Valencia – videóval

Csak nem akar összejönni az első győzelem a Valenciának. A spanyol bajnokság 6. fordulójában a Celta Vigót fogadták, a vezetést is megszerezték, de nem bírták ki a mérkőzés végéig kapott gól nélkül. 

Forrás: laliga.es

Az első félidőben a Celta Vigo birtokolta többet a labdát, de a Valencia volt veszélyesebb a kapura. A 17. percben Cristiano Piccini próbált a kapu elé passzolni, de labdája pontatlan volt, és a védők blokkolni tudták, mielőtt komolyabb baj lett volna belőle. A 25. percben azonban már nem tudtak menteni, és a Valencia megszerezte a vezetést. Egy nagyon szép támadás végén Goncalo Guades tette le Batshuayi elé a labdát, aki könnyedén lőtt a hálóba a kapus mellett. A vendégek első nagy helyzete a 36. percben érkezett, amikor egy remek összjáték végén Yokuslu kapta a labdát a tizenhatoson, de kicsivel a kapu jobb oldala mellé lőtt. A játékrész végén már egyik csapat sem erőltette a támadásokat.

A második félidőben már jobban játszott a Celta, és több helyzetet is ki tudtak alakítani. Az 59. perbcen Francisco Beltran lőtt a kipattanóból a bal kapufa mellé közepes távolságból, majd a 66. percben Pione Sisto végzett el szabadrúgást ígéretes pozícióból, de a kapu bal oldalába tartó lövést a kapus védeni tudta. Nem bírta ki a végéig a Valencia, hiszen a 81. percben a Celta Vigo kiegyenlített. David Junca adta be a tizenhatoson belülre a labdát, ahol Iago Aspas ugrott a magasba, majd a jobb alsó sarokba fejelt. A 89. percben Rodrigo még megnyerhette volna a meccset a “Denevéreknek”, ám a beadás utáni lövését Sergio Alvarez ügyesen védte.

Valencia – Celta Vigo: 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Batshuayi (25.) ill. Aspas (82.)
Sárga lap: – ill. Aspas (45.), Mallo (48.), Beltran (75.)
Kiállítás: – ill. –