Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: új címer mellé új mez is dukál!

Miközben folyamatosan jönnek a hírek az FC Barcelona formabontónak szánt új jövő évi mezéről, addig szinte alig hallhattunk a készülőben lévő új klubcímerről. Pedig a hivatalos álláspont szerint hamarosan a döntés is meglehet a változtatásról.

Információink szerint a Barca vezetősége már el is fogadta a legszemrevalóbb látványtervet az új logót illetően. Szerencsére a klub szurkolóinak nem kell idegeskedniük, nem lesz egy nagy „B” betű az új ékítmény, mint tavaly a Juventus-nál.

Csupán egy kis modernizáló ráncfelvarrásról van szó. A legszembetűnőbb változtatás lehet (már ha a sociók elfogadják azt), hogy eltűnik az FCB rövidítés, lévén ez több klubnak is ismert „monogramja”: FC Bayern, FC Basel. Fontos újítás, hogy a színek kissé hamvasabbak, kevésbé élénkek lesznek. A sárga szín eltűnik, és az arany árnyalat kúszik be a katalán zászlóba, amely ezentúl sokkal stilizáltabb lesz. A gránátvörös-kék központi szakasz az eddigi hét sávról ötsávosra vált. A hagyomány tisztelet részeként a régi labda megmarad.

A most használt címert 2002 óta használja a gárda, és az új dizájn elfogadásához a szurkolói tagság egyharmados támogatottsága lesz szükséges. Tippünk szerint bőven lesznek elegen az új címer támogatói.

És ha már új dizájn: a bevezetőben emlegetett új Barca mezről is mutatunk pár képet, ami merész újítás lenne, és éppen a lényegét venné el a hagyományoknak. Persze kihangsúlyozzuk, hogy mindez még csak találgatás, sem a Nike, sem a katalán klub nem erősítette még meg a változtatást. Állítólag egészen jövő áprilisig kell várnunk a hivatalos bejelentésre.