Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: a szezon rangadóját rendezik a Chelsea otthonában – forduló előzetes

Szinte még a bőrünkön érezhetjük a nyári napsütést, ám bármily hihetetlen, immár a Premier League 7. fordulóját rendezik a hétvégén. A játéknap rangadója egyértelműen a Chelsea és a Liverpool összecsapása lesz. A két gárda a héten már találkozott egymással a Ligakupában az Anfield Roadon, ahol végül a londoniak örülhettek a továbbjutásnak.

Premier League – 7. forduló
Remek meccset tudott le egymással a bevezetőben emlegetett két szupercsapat. A Liverpool ugyan Sturridge fantasztikus góljával megszerezte a vezetést, a Chelsea végül fordítani tudott, és bejutott a legjobb tizenhat együttes közé a Ligakupában, amelynek idén is Carabao Cup a hivatalos neve, az ázsiai energiaital márka után. Természetesen sem a Klopp-, sem pedig a Sarri-egylet nem a legjobb tizenegyével állt ki, bár akármelyik játékos megállta a helyét a pályán hét közben. És a tét mássága miatt sem érdemes túl sok tanulságot levonnunk a kupatalálkozóbal, lévén botorság lenne kijelenteni, hogy a „Vörösök” egy újabb vereségért utaznak a Stamford Bridge-re. Főleg, hogy az elmúlt tíz évben összesen hatszor nyert a ’Pool a londoniak otthonában, minden sorozatot figyelembe véve.
Nehéz lenne az esélyekről beszélni. A Chelsea a nyári káosz után meglepően stabilan hozza az eredményeket, bár Sarri egyelőre nem a saját elképzelései szerint játszatja még igazán a csapatát, sokkal inkább Antonio Conte hagyatékát pofozta ki. Ellenben a Liverpool bombasztikus formában van, talán a „Suárezi idők” óta nem volt ilyen félelmetes a vörösmezes gárda. Természetesen itt nem az uruguayi gólvágó szó szerinti harapós temperamentumára utalunk… Ma este kiderül, hogy a hazaiak újra képesek lesznek-e nagyvadat ejteni, vagy a vendégek továbbra is megtartják százszázalékos mérlegüket.
Természetesen a hétvége rangadóján kívül lesz még másik kilenc meccs is, amelyeket nem lehet elintézni egy puszta legyintéssel, lévén mégiscsak a világ legnépszerűbb bajnokságáról beszélünk.
A bajnok Cityre elvileg nem vár komolyabb megpróbáltatás az egyre komolyabb magyar táborral rendelkező Brighton ellen. Sőt, a manchesteri „Kékek” akár a tabella élére is ugorhatnak, ha a Liverpool nem győz a Stamfordon.
A Manchester United ezernyi és ezernyi sebből vérzik. A „Vörös Ördögök” sajtója lassan rosszabb, mint Joey Bartone és Sam Allerdyce-é együttvéve. Paul Pogba és José Mourinho már teljesen elvesztette egymást, ez pedig könnyen utóbbi végzetét jelentheti. Tippünk szerint egy ma kora délutáni, londoni vereség a WHU-tól az utolsó hiba lehet a portugál tréner számára.
Az Arsenalé lesz a mai, négyórási tévés meccs. Az „Ágyúsok” a szezont remekül kezdő Watfordot fogadják, és bár nagyszerű formát mutat az Emery-csapat, még mindig nem álltak össze igazán. A még mindig negyedik helyen feszítő „Darazsak” bizony megcsíphetik az Emirates kedvenceit.
A Tottenhamről nehéz eldönteni, hogy mit várjunk az idei szezonban. A „hontalan” együttestől nem lepődnénk meg, ha a forduló meglepetését látnánk a Huddersfield otthonában, egy remi vagy egy zakó formájában. Bár ez tényleg hatalmas csoda lenne, lévén a hazaiak az utolsó helyen tanyáznak a tabellán.
Az említett Huddersfielden kívül még a Newcastle United, és a Cardiff City nyeretlen a bajnokságban. Nem meglepő módon ez a három gárda szerénykedik a kiesőzónában.

A forduló menetrendje
Szombat:
West Ham United – Manchester United 13:30 (tv: Spíler 1; élő)
Newcastle United – Leicester City 16:00
Everton – Fulham 16:00
Wolverhampton Wanderers – Southampton 16:00
Manchester City – Brighton & Hove Albion 16:00
Huddersfield Town – Tottenham Hotspur 16:00
Arsenal – Watford (tv: Spíler 1; élő)
Chelsea – Liverpool 18:30 (tv: Spíler 1; élő)
Vasárnap:
Cardiff City – Burnley 17:00 (tv: Spíler 1; élő)
Hétfő:
Bournemouth – Crystal Palace 21:00 (tv: Spíler 1; élő)

A bajnokság állása: