Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: idegenben kapott ki a Real Madrid! – videóval

A Roma elleni tükörsima kezdőgyőzelem után ma este is a három pont megszerzésére készült a tartalékos Real Madrid, még ha Julen Lopetegui a találkozó előtt szigorúan meg is jegyezte, hogy nem könnyelműsködhetnek a moszkvaiak ellen már csak azért sem, mert ők lesznek a haza együttes.

Bajnokok Ligája – G csoport; 2. forduló
Persze tegyük gyorsan hozzá, hogy olyan túlságosan komolyan se vette a Real a CSZKA-t, lévén a valóban sérült Gareth Bale mellett Sergio Ramos-t is otthon hagyták. A „Királyiak” csapatkapitánya hivatalosan aprósérülés, valójában a megerőltető Atlético elleni derbi kipihenése céljából maradt Madridban. És ha már a csapatkapitányoknál tartunk: Ramos helyett a Real örökösen utált és imádott gólvágója, Karim Benzema volt ma a karszalagos. A CSZKA kapitánya pedig immár évtizedes távlat óta az az Igor Akinfejev volt, aki a minap mondta le a további szereplést hazája válogatottjában.

A román Ovidiu Hategan által vezetett mérkőzés érdekesebben már nem is kezdődhetett volna: Toni Kroos érhetetlenül szerencsétlen módon hazaadott labdáját nem tudta Varane lekezelni, a berobbanó Nikola Vlasic pedig köszönte szépen. A horvát válogatott támadó bő 12 méterrel szerezte meg a vezetést a tehetetlen francia és a későn visszazáró Carvajal között. Igaz, ekkor még nem tudhattuk, hogy a hősként Helyére Odriozola érkezett.

Természetesen az egész meccset uralta a Real. A háromszorosan címvédő együttes dominálta a középpályát, többek között a hibázó Kroos vezérletével, azonban az ötletesen kontrázó CSZKA az első játékrészben Akinfejev remek védéseinek is köszönhetően megúszta kapott gól nélkül. És ilyen se volt mostanság: a madridiak hátrányban vonultak félidei pihenőre.

Az első negyvenöt perc sokkjai: bekapott gól, két kapufa, Carvajal sérülése már-már kedvét szegte a „Királyiaknak”. Pedig Lopeteui erősen próbálkozott: az 58. percben becserélte az eddig elég keveset mutató Marianot, és a világ idei legjobbját, Luka Modric-ot is. A Real azonban nem volt sokkal előrébb a cserékkel sem. Ugyan sokkal többet birtokolták a mereven, és mélyen védekező moszkvaiaknál a labdát, ám Benzemék a kaput is alig tudták eltalálni.

A CSZKA győzelme és az, hogy vezeti a csoportot, talán a futballősz eddigi legnagyobb, de megérdemelt meglepetése. A Real Madridnál kezdenek kiéleződni a problémák, amelyek nem csak a kulcsjátékosok sérüléseire, hanem akár Cristiano Ronaldo távozására is visszavezethetők.

CSZKA Moszkva – Real Madrid 1-0 (1-0)
Helyszín: Luzsnyiki (Moszkva); Vezette: Ovidiu Hategan (román)
CSZKA: Akinfejev – Nababkin, Csernov, Becao, Fernandes – Akhmetov, Bijol – Oblyakov, Dzagojev (Efremov, 65.), Vlasic – Csalov (Sigurdsson, 78.).
Real: Navas – Rodriguez, Nach, Varane, Carvajal (Odriozola, 43. perc) – Ceballos, Casemiro (Modric, 58.), Kroos – Asensio, Benzema, Lucas (Mariano, 58.).
Gólszerzők: Vlasic (2. perc), ill.
Sárgalapok: Bijol (66. perc),

A római derbi előtt is lehetett már érzékelni, hogy koránt sincs akkora baj a „Farkasoknál”, mint azt a média sejtette. Pedig az olasz lapok már ultimátumokról szóltak, de Di Francesco megúszta a dolgot. A Lazio fenséges leverése után immár a Bajnokok Ligája volt soron, és az ott esedékes javítás: meg kkellett verni a Plzent. A cseh bajnok pedig ugyan méltó a főtáblához, azonban a Roma ma este ellenállhatatlan volt. Edin Dzeko tulajdonképpen már az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát. A duplázó bosnyák után a második félidőben még a két titán, Cengiz Ünder és Justin Kluivert talált be. Az biztos, hogy ha ez a Roma együtt marad tartósan, bizony komoly erőt képviselhetnek a folytatásban is, legen szó tavaszról, vagy az elkövetkezendő évekről.
Dzeko a hajrában még beköszönt, így mesterhármasával fantasztikus estét varázsolt az olasz drukkereknek az Olimpicoban. A Roma remekül támadt fel, azonban nehéz elképzelni, hogy a Plzen a Real ellen szerezné meg első győzelmét a csoportkörben.

AS Roma – Viktoria Plzen 5-0 (2-0)
Helyszín: Stadio Olimpico (Róma); Vezette: Pawel Raczkowski (lengyel)
Roma: Olsen – Kolarov (Kolarov, 75. perc), Jjesus Gazio, Florenzi – N’Zonzi, Cristante, – Kluivert, Lo. Pellegrini (Zaniolo, 75.), Ünder (Schick, 75.) – Dzeko.
Plzen: Kozacik – Limbersky, Hubnik, Hejd, Reznik – Hrosovsky, Prochazka – Kovarik, Horava (Kolar, 64. perc), Zeman (Ekpai, 71.) – Krmencik (Reznicek, 78.).
Gólszerzők: Dzeko (3., 40., 90+2. perc), Ünder (64.), Kluivert (73.) ill.
Sárgalapok: ill. Hejda (51.)

A csoport állása: