Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: hátrányból fordítva győzött a Leverkusen, ahogyan a Salzburg is! – videóval

Az Európa-liga 2. fordulójában az A-csoportba izgalmas, hatgólos meccsen, hátrányból fordítva hozta a papírformát a Leverkusen! A kvartett másik meccsén a Zürich is a második sikerét aratta, míg a B-csoportban a Leipzig és a Salzburg is simán győzött, utóbbi hátrányból felállva!

A Leverkusen hazai pályán győzött gólgazdag meccsen hátrányból fordítva! (forrás: twitter.com/bayer04fussball)

Hiába kezdett jobban, és volt a meccs esélye a hazai klub a Bayer Leverkusen – AEK Larnaca találkozón, a vendégek kerültek előnybe! A hazai, Bundesligában szereplő alakulat a 14. percben Lars Bender részéről kis híján megszerezte vezetést, de a Gyógyszergyáriak játékosának lövése a kapufát találta el! Majd a 25. minutumban a vendégcsapat tudott vezetést szerezni, melynek gólját Trickovski rúgta (0-1)! Innentől kezdve még intenzívebben játszott a Leverkusen, melynek számtalan helyzete volt, és mezőnyben is magabiztosan uralta a játékot. A félidő hajrájában majdnem egyenlített is a hazai klub, de Havertz próbálkozását védeni tudta a 42. percben a vendégek hálóőre! Ám jött a szöglet ezt követően, utána pedig már az egalizálás is! A 44. minutumban Havertz újabb próbálkozása már bement (1-1)!

A fordulást követően nem sokat kellett várni, és már a fordítást is összehozta a Leverkusen! A 49. minutumban Lucas Alario talált be (2-1)! A 64. percben az egyenlítő gól szerzője találhatott volna be újra, de ekkor Havertz próbálkozását Ramirez kapus nagy védése követte! Húsz perccel ezután, vagyis már a hajrában is betalálhatott volna újból Brandt, de ekkor is védett a vendégek kapusa. Ennek ellenére végül mégiscsak megszületett a Leverkusen harmadik gólja is! Volland passza után Alario is bevette a Larnaca kapuját, ezzel végleg eldöntve a meccset (3-1)! Azért még a ráadás is tartogatott meglepetéseket, vagyis inkább izgalmakat! Előbb, a hosszabbítás első percében szépített a vendég együttes, melynek második találatát Raspas szerezte (3-2)! Ezután egy percet sem kellett várni, és Brandt szenzációs góljával újból kettővel vezetett a Leverkusen, amely ezzel be is állította az őrületes hajrában a végeredményt (4-2)!

Akárcsak két héttel ezelőtt, úgy most is hátrányból felállva szerzett győzelmet a Leverkusen, amely ezzel együtt hozta ma a papírformát, és két sikerrel áll a kvartett élén!

UEFA EURÓPA-LIGA, A-CSOPORT • 2. FORDULÓ
Bayer Leverkusen – AEK Larnaca • 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Havertz (44.), Alario (49., 88.), Brandt (90+2.), ill. Trickovski (25.), Raspas (90+1.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


A csoport másik meccsén a svájci FC Zürich nagy sikert aratott, ugyanis a bolgár Ludogorets Razgrad vendéglátójaként győzött! A hajrában dőlt el a mérkőzés, ugyanis a 84. percben az első meccsen győztes gólt szerző Kololli beadása után Palsson fejesét követően landolt a vendégek kapujában a labda (1-0)! A Ludogorets ezzel második meccsét is elveszítette, a Zürich pedig a másodikat is megnyerte, és még csak gólt sem kapott, így áll második helyen a Leverkusen mögött!

FC Zürich – Ludogorets Razgrad • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Palsson (84.), ill.


Gulácsi Péter csapata, a Bundesligában szereplő RB Leipzig együttese a norvég Rosenborg vendége volt az Európa-liga 2018/2019-es szezonjának 2. fordulójában, ám a magyar kapus nélkül, aki állandó szerepet a bajnokságban kap. A

Sokat nem kellett várni, a 12. percben már előnybe került a vendég lipcsei csapat! Ekkor Augustin szerzett gólt (0-1)! Ezután is folyamatosan nyomott a német együttes, amely a szünetig is több találatot szerezhetett volna még, ám a fordulásig nem változott már az eredmény.

A szünet után sem kellett sokat várni, újból betalált a Leipzig! Az 54. percben Konate lőtte be a kipattanót, megduplázva ezzel csapata előnyét (0-2)! Pár perccel később jöhetett volna a harmadik vendég gól is, de Cunha lövését követően a labda a kapufát találta el az 59. minutumban! Viszont a 61.-ben ismét gólt ünnepelhetettek a vendégcsapat tagjai, amikor Cunha már sikerrel járt (0-3)! A meccs már ugyan eldőlt, de a hajrában betalált a Rosenborg is Levi révén, így a 79. percben módosult az állás (1-3)! A Leipzig csapata ezzel a Salzburgtól az első fordulóban elszenvedett vereségét követően megszerezte első pontjait.

UEFA EURÓPA-LIGA, 2. FORDULÓ • B-CSOPORT
Rosenborg – Leipzig • 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Levi (79.), ill. Augustin (12.), Konate (54.), Cunha (61.)


A kvartett második meccsén a Salzburg a skót fővárosi Celtic csapatát látta vendégül. A találkozó egy gyors góllal indult, hiszen a vendégek már 2. percben előnybe kerültek, amikor is McGregor passza után Edouard talált be (0-1)! A 44. minutumban újból betalált Edouard, de akkor les miatt nem adták meg a gólját, így vendég előnnyel ért véget a félidő!

Ám a szünet után csak tíz percet kellett várni, és ki is egyenlített a Salzburg, melynek gólját Dabbur szerezte (1-1)! A 61. minutumban már a vezetést is megszerezte a hazai együttes! Ekkor Minamino volt eredményes (2-1)! Tizenegy perccel ezután a Celtic ráadásul emberhátrányba került, amikor is Forrest kapott azonnali piros lapot, a hazaiak pedig tizenegyeshez jutottak! A labda mögé a 73. percben az egalizáló Dabbur állt, és értékesítette a büntetőt (3-1)! A 86. minutumban még Junuzovic is bevehette volna a vendégek kapuját, ám a kapufát találta el! Így is győzött viszont a Salzburg, amely hátrányból fordítva állt fel, és immár második sikerét aratta!

Salzburg – Celtic • 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Dabbur (55.; 73. – büntetőből), Minamino (61.), ill. Edouard (2.)
Kiállítás: – , ill. Forrest (72.)