Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Real Madrid tökélyre fejlesztette a semmit, meg is lett a jutalma – videóval!

A La Liga 8. fordulójában is folytatódott a Real Madrid rossz szériája, egyszerűen képtelenek eltalálni a kapuig Lopetegui legényei.

Kép: AS.com

Legutóbbi 4 bajnokijából csak 1-et nyert meg a Real Madrid, valamint a hét közben még Moszkvában is belefutottak egy kínos zakóba a Bajnokok Ligájában. Ilyenkor joggal merül fel a kérdés, hogy baj van-e. Persze a szezonnak ilyen korai szakaszában nem feltétlenül illik vészmadárkodni, de mégis: aki látta a Real játszani az elmúlt hetekben, joggal merülnek fel kétségek Lopetegui munkásságával kapcsolatban. Mert hát legyünk őszinték, a Blancók egyáltalán nem meggyőzőek. Miközben az ember nézi a játékukat, az az érzése támad, hogy ha holnapig játszanának, ezek akkor se találnának be. Pontosan ez volt a jellemző most is az Alaves otthonában.

Kiismerték a Realt. A madridiak hátul és a középpályán adogatnak, kiszorítják őket a szélre, ahol pedig csak ötlettelen beadásokra futja tőlük. Benzema és Bale csak akkor találkozik a labdával, ha egy ilyen beadás eltalálja őket, vagy ha kijönnek az oldalvonalhoz labdáért. A középpálya képtelen ellátni őket, a pálya közepén gyakorlatilag bárki meg tudja fékezni őket, ezzel pedig szemlátomást nem igazán tudnak mit kezdeni. Egy felállt védelmet egyszerűen képtelenek feltörni, ordít róluk, hogy ötletük sincs, mit kéne csinálniuk egy helyzet kialakításához. Van egy alap elképzelésük, egy játékséma, ami kezdetben még talán elég volt, mostanra viszont az ellenfelek megtanulták kijátszani és a jelek szerint nincs B-terv.

Ez pedig leginkább azért szomorú, mert kreatív játékosokból nincsen hiány, alighanem a világ legjobb középpályája dolgozik Madridban és ebből egyszerűen semmi sem érződik. Csak oldalpasszokat látunk, felrohangáló védőket, de ötlet az valahogy nincs. Az Alavesnél is készültek erre: szépen, fegyelmezetten, türelmesen védték le a saját kapujuk előterét és próbáltak hasznot húzni a madridi megingásokból. Egyes periódusokban simán úgy tűnhetett, hogy nincs jelentős minőségbeli különbség a csapatok között, pedig hát valójában nem voltak egyformák a kvalitások. Az első félidőben most is csak egy 74%-os labdabirtoklást és 3 kapura lövést tudott felmutatni a Real – gólt nem.

Kép: AS.com

A teljesen indiszponált játékot látva Lopetegui úgy döntött, frissít: Benzema helyett Marianót küldte be, aki sokkal lendületesebb támadó, de csodákra ő sem képes. Mariano rohangált becsülettel, lehetőségeihez mérten próbált veszélyeztetni, de a probléma eddig sem a hozzáállással volt. Egyszerűen művészet egy ilyen keretből ilyen keveset kihozni, Lopetegui ötleteit pedig könnyebben előre lehet jelezni, mint a holnapi időjárást. Asensio becserélése is adta magát, majd az utolsó 10 percre végső elkeseredésében beküldte Vinicius Juniort, hátha húz valami váratlant. Ez viszont ezen a szinten így egyszerűen nem elég, még az Alaves ellen sem.

Aki kedveli az igényes futballt, az izgalmakat és az attraktív támadójátékot, az mostanában ne nézzen Real-meccseket, mert azokra leginkább a gyötrelmes kínszenvedés a jellemző. Felfoghatatlan, hogy egy ilyen jó nevű edző miként tud ennyire semmilyen csapatot fabrikálni egy rakás zseniből. Szeptember közepe óta összesen 2 gólt tudnak felmutatni a bajnokságban, amihez ezúttal sem tudtak hozzátenni egyet sem. Sőt, a csattanó még hátra volt. Történt ugyanis a 95. percben, hogy a hazaiak szögletet végezhettek el, amit Courtois hatalmas hibája után Sobrino fejelt el, majd a gólvonalnál Manu Garcia is beletette a fejét, így 1-0 lett a vége. Meglepetés!

Folytatás majd a Levante ellen, aminek szintén egy kötelező győzelemnek kéne lennie. Bizakodni persze lehet, de a Barca jelenleg sokkal jobban néz ki annál, hogy ne tudja kihasználni ezeket a madridi botlásokat. Az Alaves egyébként szép csöndben gyűjtögeti a pontokat és már a 3. helyen állnak a tabellán, érdemes lesz rájuk odafigyelni.

https://www.youtube.com/watch?v=PBlmnSGm_w4

https://www.youtube.com/watch?v=n_w_CoTDma8

Alaves – Real Madrid 1-0 (0-0)
Helyszín: Mendizorrotza Stadion (Vitoria-Gasteiz), Vezette: Jaime Latre
G.: Manu Garcia (95.)
Sárga lap: Wakaso, ill. –
Piros lap: –

Alaves: Pacheco – Duarte, Maripan (Aguirregabiria), Laguardia, Ximo Navarro – Wakaso (Manu garcia), Pina, Brasanac – Jony, Calleri, Ibai Gomez (Sobrino). Edző: Abelardo.

Real Madrid: Courtois – Nacho, Sergio Ramos, Varane, Odriozola – Kroos, Casemiro (Asensio), Modric – Ceballos – Benzema (Mariano Diaz), Bale (Vinicius). Edző: Lopetegui.

Korábbi mérkőzések a fordulóból:

Athletic Bilbao – Real Sociedad 1-3
Girona – Eibar 2-3
Getafe – Levante 0-1