Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: továbbra sem tud nyerni a Barca, most a Valencia ellen botlott – videóval

A spanyol bajnokság, azaz a La Liga zárómérkőzésén játszották a Valencia – Barcelona rangadót. A “Denevérek” nagyon hamar vezetést szereztek, de a katalánok kiegyenlítettek. Ezt követően mintha egyik csapat sem küzdött igazán, mintha belenyugodtak volna az eredménybe, így az állás nem is változott a végéig. Ezzel a Barca zsinórban a negyedik meccsén nem tudott nyerni, a Valencia pedig továbbra is csak egy győzelmet szerzett eddig a szezonban. A tabella állása egy kicsit felborult, mivel jelenleg a Sevilla áll az első helyen. 

Alig telt el egy perc, de a Valencia már vezetett. Az első szöglet után Pique próbált felszabadítani, de Garay elé fejelte a labdát, aki ezután már könnyedén lőtt a hálóba. A hazaiak folyamatosan támadtak, esélyt sem adva a Barcának. 6. percben ott lehetett volna a második, de Batshuayi lövése centikkel gurult el a kapu előtt, egy perccel később pedig  Kondogbia lövését ment kicsivel mellé.  A 21. percben érkezett a katalánok eddigi legveszélyesebb lövése Messi révén, de ezt könnyedén védte a kapus. A 23. percben azonban már nem tudta megvédeni csapatát a gólól, és a Barcelona kiegyenlített. Messi és Suarez összjátéka után az argentin lőtt laposan, a labda pedig épphogy csak becsúszott a jobb alsó sarokba. A 39. percben közel járt a másodikhoz a Valencia, ám Cserisev lövésébe az utolsó pillanatban beléptek a védők, a kipattanót pedig Gaya lőtte kicsivel mellé. A játékrészben nagyobb helyzet már nem történt.

A második félidő egy Cserisev helyzettel indult, de az orosz játékos néhány centivel a kapu felé lőtte a labdát. A Barcelona birtokolta többet a labdát, és többet is támadtak, de nagyobb helyzetet nem tudtak kialakítani. A Valencia is oda tudott néha kerülni a vendégek kapuja elé, de komoly veszélyt nem jelentettek rá. A 72. percben Messi végezhetett el szabadrúgást ígéretes helyzetből, ami mindig veszélyes, de most csak a kapu felé lőtte a labdát. Aztán a 75. percben Coutinho szólója után Gaya mentett az utolsó utáni pillanatban a kapu előtt. Nem igazán akartak a csapatok, az utolsó percekben is csak gyengébb támadásokat vezettek, mintha mindkét belenyugodott volna már az eredménybe. Nem is változott az állás a lefújásig.

Valencia – Barcelona: 1-1 (1-1)
Helyszín: Mestalla stadion (Valencia) Vezette: Gonzalez Gonzalez
Gólszerzők: Garay (2.) ill. Messi (23.)
Sárga lap: Soler (43.), Parejo (58.) ill. Suarez (41.), Coutinho (58.)
Kiállítás: – ill. –

Valencia: Neto, Gaya, Gabriel, Garay, Piccini, Kondogbia (Coquelin, 79.), Parejo, Soler, Guedes (Cserisev, 12.), Gameiro (Rodrigo, 67.), Batsuhayi. Vezetőedző: Marcelino

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Pique, Vermaelen, Semedo, Rakitic, Busquets, Arthur (Rafinha, 88.), Coutinho (Dembele, 84.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=FxlAiXIMIHY

A spanyol bajnokság állása a 8. forduló után: