Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: „Két pontot vesztettünk”

Hiába birkózott nagyot az FC Barcelona a Valencia együttesével, a katalán sztárcsapat csak egy szerény döntetlent kiharcolva tudta elhagyni a Mestallat. Ernesto Valverde vezetőedző természetesen nem volt elégedett a lefújást követően, lévén csapata immár négy forduló óta nyeretlen a LaLigában.

Ugyan a többség azt hihette, hogy a Tottenham elleni idegenbeli BL-csoportkörös győzelem után végre egyenesbe kerül az FC Barcelona csapata, a jelek szerint mégsem pörög még 100 százalékon a gárda. A katalán együttes a Valencia elleni rangadónak már a legelején hátrányba került, ám a hős Messi már az első félidőben egyenlíteni tudott, így megmentve legalább egy pontot. Ugyanis a második negyvenöt percben már nem találtak a kapuba a felek.

A meccset meddő módon végig uraló Barcelona edzője, Ernesto Valverde igyekezett pozitívan nyilatkozni, ám ő is tisztában van vele, hogy a saját dolgukat nehezítik meg elsősorban:

„Ez egy szoros meccs volt, a vezető góljuk nagy meglepetésként ért minket. Úgy tűnik, hoy ebben a szezonban a dolgok mindig az árral szembe sodornak minket. A mai meccsen is úgy uraltuk a második félidőt, hogy betaláltunk volna. A mi előnyünk mindig az, hogy nyerni akarunk, és ezért is gondoljuk most is azt, hogy elvesztettünk két pontot.”

– pedig a tény az, hogy egy pontot szereztek, így már a Sevilla vezeti a bajnokságot.

Ugyan a csapattal tarthatott, ám végül csak a lelátóról nézhette a társak görcsölését a Barcelona nyáron szerződtetett játékosa, Malcom. Az AS Roma elől elcsaklizott brazil továbbra sem érdemelt ki játékperceket Valverde mestertől, pedig a jelek szerint szükség lenne a frissítésre.