Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Athletic vinné az “anti-Bilbao záradékkal” ellátott játékost

A spanyol bajnokságban (La Liga) versenyző Athletic Club csapatában a kezdetektől fogva alapjában véve csak baszk származású labdarúgók játszanak, vagy legalábbis olyanok, akik ott nevelkedtek, s mindez természetesen jelentősen korlátozza a klub átigazolási lehetőségeit, erre egyes rivális csapatok már számítanak is.

A 23 éves pamplonai származású szélső Álex Berenguert tavaly nyáron az Osasuna úgy adta el a Torinónak 5.5 millió euróért és további 1 millió euró teljesítménybónuszért, hogy a megállapodásban azt is előírták, hogy az olasz klubnak újabb 1.5 millió eurót kell fizetnie, amennyiben a játékost az Athletic Clubnak adják el.

Nos, lehet, hogy ez a záradék érvénybe fog lépni, mert az AS információ szerint a bilbaói gárda ajánlatot készül tenni Berenguerért a “Bikáknak”, akinek aktuális piaci értékét a Transfermarkt 5 millió euróra sorolja.

Az Athletic annak ellenére, hogy a Real Madrid és a Barcelona ellen egyaránt szerzett egy-egy értékes pontot, a kisebb csapatok elleni kötelező győzelmekkel jócskán hadilábon áll, és idei első hét bajnokijából csupán egyet nyert meg, így 7 megszerzett ponttal mindössze az utolsó bennmaradást érő pozíciót, a 17. helyet foglalja el a La Liga 20 csapatos mezőnyében.

Berenguer az elmúlt kiírásban 22 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a Torino színeiben, és a jelenleg futó szezonban is szép lassan állandó játéklehetőséget követel magának Walter Mazzarritól, ráadásul az elmúlt fordulóban győztes találatot szerzett a Frosinone elleni 3-2-es siker alkalmával.