Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Cassano mégis befejezi!

Néhány nappal azok után, hogy az olasz harmadosztályban (Serie C) szereplő Virtus Entella csapatában edzésbe állt, és a tétmeccseken való visszatérésre készült, Antonio Cassano szombaton bejelentette a visszavonulását.

“Eljött a nap, ezúttal tényleg befejezem, ez a végleges. Az elmúlt néhány nap tréningezése után be kell látnom, hogy már nem bírom úgy a mindennapos edzéseket, mint korábban, és már nem is motivál annyira, immár más prioritások szerepelnek az életemben. Ettől független a labdarúgás a világ legcsodálatosabb sportja, nagyon sokat köszönhetőek a sportnak, rengeteg nagyszerű embert ismerhettem meg általa, és még mindig ugyanolyan izgatottan tudok nézni egy meccset, mint gyermekkoromban. De ennek most már vége, kezdődhet az életem második szakasza.”

Cassano utoljára a 2015-2016-os szezonban a Sampdoriában szerepelt, 25 pályára lépés alatt viszont mindössze kétszer volt eredményes, a 2016-2017-es kiírásban pedig egyáltalán nem kapott lehetőséget, és romló fizikai és egészségügyi állapotára való tekintettel a téli átigazolási időszak alkalmával felbontották a szerződését. Ezt követően nem talált csapatot magának sem 2017. januárjában, sem pedig tavaly nyáron, miután a Hellas Veronától ugyancsak néhány nap után elköszönt, és a mostani visszatérése kísérlete után immár végleg (?) a befejezés mellett döntött.

Pályafutása korábbi szakaszában még a Bari, az AS Roma, a Real Madrid, az AC Milan, az Inter és a Parma csapatait erősítette.

Az biztos, hogy igazi egyéniségtől, s valljuk be egy eltékozolt tehetségtől búcsúzik most a futballvilág.