Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lukaku a Juventus felé kacsingat!

Ugyan még bőven tart a Nemzetek Ligája miatt válogatott-meccs dömping, nem szabad megfelejtkezni arról, hogy alig másfél hét múlva már a Bajnokok Ligája izgalmainak fogunk ismét örülni. A csoportkör harmadik fordulójának legnagyobb rangadója lesz a Manchester United és a Juventus találkozása.

A 25 esztendős Romelu Lukaku a Manchester United egészéhez hasonlóan erősen visszafogott teljesítményt nyújt az idényben, bár még így is a csapat lelkesebb játékosai közé tartozik. A belga válogatott támadó tizenegyszer lépett pályára a 2018-19-es szezonban eddig, ám ennyi tétmeccsen mindössze négy gólt szerzett. A Unitedet 2017 óta erősítő Lukaku már majdnem tíz éve eszi a profi futballisták kenyerét, lévén már 16 évesen az Anderlecht nagycsapatában játszott, ég Juhász Roland klubtársaként.

Lukaku 2011 óta légióskodik Angliában. A Chelsea-ben nem sikerült berobbannia, ám a West Bromnál, és főként az Evertonnál eltöltött évek végül meghozták az áttörést: a világ legjobb játékosai közé sikerült felíratnia a nevét. Így hát természetes volt, hogy újra egy nagy klubnál kapott lehetőséget. Csakhogy a jelek szerint Lukaku nem éppen a MU-tól tervezi a visszavonulását, de legalábbis nagyon érdekesen fogalmazott a közelgő, Juventus elleni rangadóval kapcsolatban:

„A Juventus-é egy nagyszerű projekt. Soha nem állnak le, minden évben megpróbálnak erősebbé válni. Kétségkívül a két-három legerősebb csapat egyike, kiváló edzőjük van a padon, és rendkívüli játékosaik minden poszton. Cristiano Ronaldo a Juventus legjobbja, de érdemes a többiekre is odafigyelni: Dybala már nagyon jó, és fejlődik, ahogy Douglas Costa. Minden homályos, de egyszer miért ne mennék a Serie A?”

  • kedveskedett Lukaku, a torinóiak irányába.