Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Ilyen csapata csak egyszer lehet az embernek!”

Az FC Barcelona korábbi, a Manchester City jelenlegi trénere, Pep Guardiola a napokban a La Gazzetta dello Sportnak adott exkluzív interjút, melyben többek között a barcelonai emlékeiről is beszélt.

(Kép: marca.com)

A 47 esztendős szakember szavaiból kiderült, számára bizony továbbra is nagyon de nagyon sokat jelent a Barca.

“Egyszer adatik meg az életben, hogy olyan csapata legyen az embernek, mint nekem volt!” – Kezdte visszaemlékezését Guardiola, akinek azon kijelentésével nehéz lenne vitába szállni, hogy ritka az, amikor hihetetlen egyéni képességekkel megáldott futballisták alárendelnek minden egyéni szempontot a csapat érdekeinek, és tökéletes összhangban dolgoznak együtt.

“Amikor kétszer bajnokok Ligáját nyertünk, 7 saját nevelésű játékosunk volt, mint például Xavi, Iniesta, vagy (Victor) Valdés. Mindannyian 7 vagy 8 éves korukban kerültek a klubhoz, és igazi sztárokká váltak Barcelonában. Mindemellett igazi klasszisokat vehettünk, a világ akkori legjobb futballistáit. Örökké hálás leszek a Barcának azért, hogy bíztak bennem, és úgymond ‘kis’ edzőként megkaphattam a lehetőséget.” – Folytatta Guardiola, aki mint ismert, barcelonai időszaka alatt két Bajnokok Ligáját, két klubvilágbajnoki címet, két európai Szuperkupát, három spanyol bajnoki címet, két spanyol kupát, és három spanyol Szuperkupát nyert a katalán sztárcsapattal.

“Ilyen csapatom nem lesz még egy! A mai napig megérint, amikor látom az akkori képeket! Felejthetetlen pillanatokat éltünk át! 20 év múlva, amikor visszatekintünk minderre, érezni fogjuk, hogy bizony nagy dolgot vittünk véghez közösen!” – Tette még hozzá a City trénere, aki Lionel Messit a világ legjobb futballistájának nevezte, egy olyan zseninek, aki egyszerűen utál veszíteni.