Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: Perez Kínába küldené csatárát – sajtóhír

Nyáron elmaradtak a nagy erősítések a Real Madrid háza táján, a kiszivárgott hírek szerint azonban a “Királyi Gárda” vezetősége akár már télen komoly átigazolásokat hajtana végre, miközben készen állnak jó pénzért eladni a feleslegessé vált játékosaikat.

A Don Balon értesülései szerint Florentino Perez éppen azon dolgozik, hogy Karim Benzemát januárban el tudja adni egy kínai csapatnak 50 millió euró ellenében.

A 30 éves francia támadó 2009-ben 35 millió euróért cserébe költözött a spanyol fővárosba az Olympique Lyon csapatától, s nem nevezhető egy vándormadár alkatnak, hiszen a Real a második klubja karrierjében. Az eltöltött évek alatt jobb és kevésbé jobb idényei is voltak, de azt senki sem veszi már el tőle, hogy zsinórban hat szezonban lépte át a 20 gólos határt, a 2011-2012-es évad során például 32-szer zörgette meg az ellenfelek hálóit – 21-szer a bajnokságban, 7-szer a BL-ben.

Az utolsó szezonjaiban viszont  adós maradt a korábbi góltermeléssel, és elég sok kritikát is kapott, például nem került be a francia válogatott nyári világbajnoki keretébe, így lemaradt a vb-címről. Az aktuális idényben eddig öt gólt szerzett, a bajnokságban 8 meccs alatt négyszer volt eredményes.

Benzema aktuális piaci értéke a Transfermarkt szerint 40 millió euró, de nem alaptalan azt remélni, hogy egy-egy Távol-keleti csapat ennél akár többet is fizethet majd érte.