Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Kolumbia ismét kétgólos sikert aratott – videóval

Magyar idő szerint ma hajnalban több barátságos mérkőzést is megrendeztek a tengerentúlon, így többek között pályán volt Kolumbia, USA, és Mexikó nemzeti válogatottja is. A kolumbiaiak hozták a papírformát, míg a jenkik hiába vezettek, nyerni nem tudtak, Mexikó pedig szintén a hajrában kapott gólt, de ez a közép-amerikaik vereségét jelentette.

Falcao (balra) és társai akárcsak USA, úgy Costa Rica ellen is kétgólos sikert arattak (forrás: caracol.com)

Kolumbia nemzeti csapata USA válogatottját már legyőzte pár nappal ezelőtt, egy fordulatos, hatgólos találkozón, ezúttal pedig Jamesék ellenfele Costa Rica volt. A mérkőzés után esélyese a kolumbiai válogatott volt.

A 30. percben kezdte is érvényre juttatni a papírformát Kolumbia, miután James Rodriguez labdáját Carlos Bacca jutotta soros ellenfelük kapujába (1-0)! Ám a kolumbiai előny nem tartott ki a szünetig, ugyanis a félidő hajrájában, a 44. percben Gamboa egyenlíteni tudott (1-1)!

A második játékrészben még inkább sikerült érvényesíteni Kolumbia játékosainak az akaratát. Igaz, ez főként a hajrában valósult meg igazán eredményesen. A 72. percben  Hernandez szerzett vezetést a kolumbiaiak számára (2-1), majd 20 minitummal később, azaz a ráadás második percében is ő talált be, duplázásával pedig ki is alakult a végeredmény (3-1)! A papírformát tehát hozta Kolumbia válogatottja, amely elég jól, győzelmekkel zárta a felkészülési mérkőzéseit.

Felkészülési mérkőzés
Kolumbia – Costa Rica • 3-1 (1-1)
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison
Gólszerzők: Bacca (30.), Hernandez (72., 90+2.), ill. Gamboa (44.)

VIDEÓ HAMAROSAN!


USA nemzeti válogatottja Perut fogadta ezúttal. A hazaiak legutóbb Kolumbiától kaptak ki izgalmas, hat gólt hozó találkozón, míg a peruiak meglepetésre simán, 3-0-ra győzték le Chilét.

A két válogatott mostani találkozójának első félideje nem hozott gólt, ám a fordulást követően hamar megszületett az első találat. A második félidő elején, a 49. percben Acosta kapu elé betett labdáját a tehetséges Sargent lőtte a kapuba (1-0)! A jenkik előnye a hajráig ki is tartott, de ahogy Kolumbia ellen, úgy most sem volt elég a vezetés, hiszen az ideiglenes lett csak. Ezúttal az amerikaiak viszont nem kaptak ki, viszont a 86. minutumban Flores kiegyenlített, ezzel pedig be is állította a későbbi végeredményt (1-1)! A peruiak számára volt sikeresebb ez a kétmeccses válogatott szünet, hiszen veretlenek maradtak ezidő alatt, míg a jenkik nem tudtak nyerni.

USA – Peru • 1-0 (0-0)
Helyszín: Pratt & Whitney Stadium at Rentschler Field
Gólszerzők: Sargent (49.), ill. Flores (86.)


Meccselt magyar idő szerint szintén ma hajnalban Mexikó is, ellenfele pedig Chile volt, tehát egy rangadó volt kilátásban. Ennek ellenére a mérkőzésen úgy tűnt, csak helyzetekig jutnak a felek, ugyanis gól nagy meglepetésre nem született, egészen a véghajráig! Akkor ugyanis, a 90. percben Chile szerezte meg a győzelmet, miután Castillo lőtte be a kipattanót a mexikóiak kapujába (0-1)! A múltkori, Peru elleni sima, 3-0-s vereségét követően tehát javított Chile, így egy győzelmet is magáénak tudhat a válogatott szünetet követően.

Mexikó – Chile • 0-1 (0-0)
Helyszín: Estadio La Corregidora
Gólszerzők: – , ill. Castillo (90.)