Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Jakabfiék a negyeddöntő küszöbén

Hét mérkőzéssel folytatódott a Budapestre vezető út a Hölgyek európai sorozatában, amely során szerdán a Barcelona, a Wolfsburg és a címvédő Lyon is kiütéssel abszolválta az odavágókat.

Nehezen indult a Wolfsburg számára a legjobb tizenhat között az Atletico elleni találkozó, hiszen a németek csak a második játékrész elején tudták feltőrni a „Matracosok” védelmét. Ekkor Pernille Harder és Ewa Pajor révén gyorsan lőttek kettőt a „Farkaslányok”, hogy aztán alig túl a játékrész derekán már kiütésessé váljon az összecsapás. Ráadásul érzékeny veszteség érte a korábbi kétszeres győztest, lévén az első negyedóra végén le kellett cserélni Laura Dickenmannt. A magyar válogatott erőssége, Jakabfi Zsanett a duplázó Harder helyére állt be az utolsó negyedórára.

Szintén eldőltek a lényegi kérdések Barcelonában. A katalánok a skót Glasgow ellen már a szünetre biztossá tették győzelmüket, majd a második játékrészben újabb két góllal le is zárták a párharcot.

Nem panaszkodhat a címvédő Lyon sem, amely Marozsán Dzsenifert csereként bevetve ütötte ki idegenben az Ajax együttesét. A magyar származású támadó hosszú idő után lépett ismét pályára súlyos sérülését követően.

Minimális előnyt szerzett a PSG, a Bayern, valamint a Chelsea is, míg az LSK Kvinner nem bírt a Bröndby-vel, így ezen találkozók visszavágóin várhatóak izgalmak.

Eredmények:
Wolfsburg – Atletico Madrid 4-0
G.: Harder (49., 67.), Pajor (49.), Hansen (61.)
Wolfsburg: Jakabfi Zsanett a 73. percben lépett pályára csereként.

Barcelona – Glasgow City 5-0
G.: Hamraoui (12.), Bonmati (38.), Guijarro (41.), Andressa (68.), Pilar (81.)

Linköpings – PSG 0-2
G.: Katoto(42.), Wang Shuang (80.)

LSK Kvinner – Bröndby 1-1
G.: Reiten (30.) ill. Henriksen (35.)

Ajax – Lyon 0-4
G.: Majri (12.), Bacha (27.), Renard (57.), Christiansen (89.)
Lyon: Marozsán Dzenifer csereként a 63. percben lépett pályára.

Zürich – Bayern München 0-2
G.: Herzog (12., öngól), Skorvankova (31.)

Chelsea – Fiorentina 1-0
G.: Carney (8., 11-esből)

Csütörtökön játszák:
Rosengard – Slavia Praha