Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megvan a Real Madrid harmadik bajnoki veresége is – videóval!

Julen Lopetegui élete nem lehet könnyű mostanában, látva csapata eddigi teljesítményét idén. A Levante ellen azonban mindent beleadtak, ám ez sem volt elég a boldogsághoz.

Kép: AS.com

Finoman szólva gyengén teljesített az elmúlt hetekben a Real Madrid és ilyenkor különösen rosszul jöhet számukra egy válogatott szünet. A kulcsemberek mentek a nemzeti csapataikba és fáradtan tértek vissza, ez után a bajnoki után pedig következik majd egy újabb BL-forduló – nem könnyű ilyenkor a Levante ellen felpörögni. Nem mintha lenne más választásuk. 3 forduló óta képtelenek betalálni, támadójátékuk szinte kilátástalan volt, Lopetegui alatt pedig erőteljesen inogni kezdett a pad, ami a látottak alapján aligha meglepő. Épp ezért rengeteget veszíthetett a Real egy ilyen összecsapáson a Levante ellen. Nem is kellett sokat várni arra, hogy ténylegesen bajba kerüljenek.

A Levante merész letámadással indított, amit a madridiak még ki tudtak passzolgatni, majd kezdték volna a támadások építgetését. Rögtön a tárgyra tértek, próbáltak határozottan fellépni és már az elején előnybe kerülni – a semmiből azonban kaptak egy gólt, ami megnehezítette a dolgukat. A 6. percben Postigo mélységi passza fogott ki Varane-on, aki hirtelen nem tudta eldönteni, hogy mellel, vagy lábbal érjen a labdába, így végül egyikkel sem avatkozott játékba – jött viszont Morales, aki kihasználta a bizonytalanságot és a szintén rosszul kimozduló Courtois mellett a hálóba gurított.

A fehér mezesek nem törtek össze, mentek tovább és igyekeztek még gyorsabban játszani, elöl pedig sokkal több volt az ötlet, mint az elmúlt hetekben bármikor. Történt azonban egy újabb esemény, ami gátolta őket: Varane kezezett a saját tizenhatosánál, ami után a játékvezető szabadrúgást fújt. A videóbíró azonban felülbírálta őt és büntető következett, amit Roger bevágott, Courtois éppenhogy csak lemaradt a lövésről. Az eset egyébként elég véleményes volt, a visszajátszások alapján nem igazán lehetett minden kétséget kizáróan megítélni az esetet. A kulcs azonban ismét Varane volt, aki feltűnően sokat hibázott, talán pályafutása legrosszabb 15 percét produkálta kezdésképpen.

A folytatásban már görcsösen próbált támadni a Real Madrid és főleg a pontrúgásaik révén akadtak is helyzeteik szép számmal. Rengeteg szögletük volt, amik után több alkalommal is nagyon közel kerültek a gólhoz – egyszer meg is adtak nekik egyet, majd a videóbíró helyesen érvénytelenítette azt, mert Asensio lesen volt. Oier bemutatott pár elképesztő bravúrt, amikor pedig már ő is tehetetlen volt, akkor a kapufa mentette meg a valenciaiakat a góltól (mint mondjuk Mariano helyzeténél). Az első félidő végén Lucas Vazquez nagyjából 1,5 méterről találta telibe a kapust és továbbra sem volt még góljuk – az volt az ember érzése, hogy el vannak átkozva ezen a délutánon.

Amíg a korábbi meccseiken teljesen elképzelés nélkül focizgattak, azzal szemben most sokkal magabiztosabbak voltak, rendszeresen fel tudták törni a Levante védekezését és a pontrúgásaik is jók voltak. Egyedül a szerencsével álltak hadilábon, igaz azzal nagyon sok gondjuk akadt. Igaz lehetett volna 3-0 is a szünetben a vendégek javára, ha a bíró elengedi a támadót, ám les címén visszafújták az akciót (szintén egy véleményes eset volt ez is). Lopetegui nem tétlenkedett a szünetben beküldte Bale-t és őt hamarosan követte Ceballos és Benzema is – főleg az utóbbiak vittek színt a madridi játékba, nagyszerűen szálltak be.

Benzema érdekes módon nem középen, hanem a pálya baloldalán jutott szóhoz és rég játszott ilyen jól. Rengeteg labdát kapott, jól vette ki a részét az összjátékokból és Marcelóval jól mutattak együtt. Középen Mariano birkózott a védőkkel, de őt csak nagyon nehezen tudták játékba hozni. Ceballos volt a motor a középpályán, aki diktálta a tempót és ezzel a lendülettel már ismét közelített a gólhoz a Real. A jég végül a 72. percben tört meg, amikor a vendég védelem összeesett és egy remekül végigvitt akció végén Marcelo bombázott védhetetlenül a kapuba. Maradt még 20 perc és csak egy gól volt a hátrány, izgalmasnak ígérkezett a hajrá.

A Real Madrid ment is előre, a helyzeteik pedig tulajdonképpen mag is voltak akár a győzelemhez is. Benzema egy bődületes kapufával jelentkezett, majd az utolsó percekben Mariano is szerzett egy lesgólt, amit visszafújtak. A Levante hatalmasat küzdött és Oier, valamint a kapufa segítségével ki tudták bekkelni a hátralévő időt. Sőt, a legvégén még akár lőhettek volna még egyet, ám Morales ordító ziccert hibázott, így maradt a 2-1. A Levante ezzel feljött a 7. helyre a bajnokságban, hátrányuk pedig csak 1 pont az 5. helyen álló Real Madrid mögött. A Real a harmadik vereségét könyvelhette el ebben a bajnoki kiírásban és 3 ponttal maradnak el a bajnokságot vezető Alaves mögött.

https://www.youtube.com/watch?v=gtv-BAdlGm8

 

Real Madrid – Levante 1-2 (0-2)
Helyszín: Santiago Bernabeu Stadion (Madrid), Vezette: Cuadra Fernandez
G.: Morales (6.), Roger (13. – büntető), Marcelo (72.)
Sárga lap: Marcelo, ill. Cabaco, Jason
Piros lap: –

Real Madrid: Courtois – Marcelo, Sergio Ramos, Varane, Odriozola (Bale) –  Isco (Benzema), Casemiro, Modric – Asensio (Ceballos), Mariano Diaz, Lucas Vazquez. Edző: Lopetegui.

Levante: Oier – Tono, Rober, Postigo (Chema), Cabaco Almada, Jason – Campana, Bardhi, Rochina (Doukure) – Roger (Emmanuel Boateng), Morales. Edző: Lopez.