Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: rangadót nyert a Barcelona, de Messi megsérült – videóval!

A Barcelona bizonyíthatta, hogy kint van a gödörből és minden adott a címvédéshez – a Sevilla ellen pedig bizonyították, hogy idén tényleg őket kell megverni ahhoz, hogy valaki a csúcsra érjen.

Kép: AS.com

Mostanában egyre többen gondolkodnak el azon, hogy idén talán ismét megtörhet a két nagy uralma Spanyolországban a Real Madrid és a Barcelona bukdácsolását látva. Az Atletico mai, Villarreal elleni produkciójából kiindulva meglepő lenne ha oda tudna érni, rajtuk kívül pedig legfeljebb csak a jól rajtoló Sevilla jöhetne szóba – ők pedig ezúttal épp a Camp Nouba látogattak. A Real ismét kikapott, így ez a találkozó is felértékelődött: a győztes gyakorlatilag bejelentkezhet a bajnoki címért és lépéselőnybe kerülhet az üldözőkkel szemben.

A Sevilla épp ezért szeretett volna bizonyítani, meg akarták szorongatni a kisebb hullámvölgyben lévő katalán alakulatot – akik azonban hamar tettek arról, hogy ne nagyon legyen miről beszélni ezen az estén. Coutinho már a 2. percben betalált Messi átadása után, így a vendégek taktikája azzal a lendülettel ment is a kukába. A folytatás így már egy kényelmes mederben zajlott a Barca számára, hiszen ellenfelük sokáig nem igazán tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel, esetlenségüket pedig Messiék könyörtelenül kihasználták.

Az argentin a 12. percben maga is eredményes volt, így bő 10 perc után gyakorlatilag eldőlt a meccs. A Sevilla normál esetben egy döntetlenre még talán pályázhatott volna, ám két gólos hátránynál már nem volt miről beszélni – elúszott a meccs számukra. Történt azonban még valami, ami miatt ez a mérkőzés nem csak a felhőtlen örömről szólt a hazai drukkerek számára. Több mint 20 perc elteltével ugyanis egy ütközés után Messi rosszul esett és megsérült a jobbkeze. A partvonal mellett be is fáslizták azt, de onnantól már Leo nem tudta folytatni a játékot, Dembele érkezett a helyére.

Kép: AS.com

A vezéráldozattól eltekintve azonban szinte minden rendben zajlott a pályán. A Sevillának csak egy komolyabb lehetősége volt még a meccs legelején, onnantól azonban képtelenek voltak nyomást helyezni ellenfelükre. Sok terület szabadult fel a saját térfelükön, így pedig jöhettek a Barcelona kontrái Dembele vezetésével – egyszerűen nem volt benne a pakliban, hogy innen föl lehetne állni. Machin alakulata meg tudta tartani a 2-0-t a szünetre főleg Vaclik kapusnak köszönhetően, a fordulás után azonban már tudtak változtatni.

A második játékrészben már sokkal jobban működtek a sevillaiak elképzelései, sokkal erőteljesebb volt a jelenlétük a pályán, de persze ennek megvoltak a veszélyei. Kényszer alatt játszottak, muszáj volt hátrányban támadniuk és ez nem segített a katalán támadók megfékezésében. Akadtak gondjaik hátul, a 63. percben pedig ismét nőtt a hátrány: Suarezzel szemben szabálytalankodtak és az uruguayi maga hajtotta végre az ezért megítélt büntetőt. A cseh kapus tehetetlen volt, az eredményjelzőn pedig már 3-0 szerepelt.

Ami a Barcelonát illeti, ők nyugodtan végigmenedzselték a találkozót. Pont annyit raktak bele amennyit kellett és magabiztos győzelmet arattak. Igaz ez még akkor is, ha ter Stegennek olykor hatalmas bravúrokat kellett bemutatnia – sőt, egyszer még kapitulált is. Sarabia a 79. percben egy káprázatos találattal szépített, de ettől még egy percig sem forgott veszélyben a siker. A végére amúgy eléggé kiengedtek a csapatok, a kvázi tét nélküli jelleg megnyitotta a gólcsapokat. Rakitic egy szép lövéssel növelte ismét 3 gólosra az előnyt, majd a hosszabbításban Muriel köszönt be. Így kialakult a 4-2-es végeredmény, ami majdnem tökéletes a Barcelona számára, hiszen így ismét vezetik a bajnokságot. A Sevilla így a harmadik pozícióban tartózkodik.

https://www.youtube.com/watch?v=jW_w0k8Idsc

Barcelona – Sevilla 4-2 (2-0)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona), Vezette: Munuera
G.: Coutinho (2.), Messi (12.), Luis Suarez (63. – büntető), Sarabia (79.), Rakitic (88.), Muriel (91.)
Sárga lap: -, ill. Vaclik
Piros lap: –

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Lenglet, Pique, Semedo – Rakitic, Busquets, Arthur (Sergi Roberto) – Coutinho, Luis Suarez (Munir El Haddadi), Messi (Dembele). Edző: Valverde.

Sevilla: Vaclik – Arana, Sergi Gomez, Carrico, Kjaer (Mercado), Jesus Navas – Franco Vazquez (Roque Mesa), Sarabia,  Banega, Ben Yedder, Andre Silva (Muriel). Edző: Machin.