Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: tovább repeszt a PSG, Henry debütált – videóval

Szenzációs formában Tuchel gárdája, míg a Monacónak ezúttal sem sikerült pontokat szerezni a francia bajnokság 10. fordulójában.

Kora este eldőlt, a PSG újabb hibátlan fordulót zárt, Neymarék simán verték a kiesés rémétől fenyegetett Amiens együttesét. Thomas Tuchel ezúttal több labdarúgónak is pihenőt adott, így a válogatottaknál számításba vett labdarúgók közül Neymar, Thiago Silva, Meunier, míg sérülés miatt Dani Alves, Kurzawa, Jesé és Dagba sem került keretbe, míg Kimpembe eltiltását töltötte. Így sem volt azonban gyenge a párizsiak kezdő tizenegye. Az Amiens ellen már az első negyedórában abszolút fölénybe kerültek a fővárosiak, akik Marquinhos révén szereztek előnyt, majd a rengeteg gólhelyzet ellenére csak a szünet előtt tudták bevinni a második találatot. Fordulás után kettőt is cserélt a német szakember, sokáig azonban nem látszott, hogy a PSG kiüthetné ellenfelét, amire a ziccerek sokasága garancia lehetett volna, ellenben az utolsó tíz percet nagyon megnyomták a házigazdák: Mbappé, Draxler és Diaby találataival végül csak összejött a K.O. Ezzel a párizsiak továbbra is hibátlan mérleggel vezetik a ligát, egyedüliként immár Európában. Legalábbis, ami a topligákat illeti.

https://www.youtube.com/watch?v=Z1rEO-SVkLM

Vereséggel debütált a Monaco kispadján Thierry Henry, aki hosszú évek után tért vissza nevelőegyesületéhez. A játékosként világ-, és Európa-bajnok labdarúgó húsz év után tért vissza a hercegségbeliekhez. Első mérkőzésnek nem is kívánhatott volna kellemetlenebb ellenfelet, mint az élmezőnyt üldöző Strasbourg. A kék-fehérek korán, már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, miközben a Monaco csak szenvedett. Fordulás után húsz perccel emberhátrányba kerültek a piros-fehérek, miután az alig egy perce beálló Grandsir kiállíttatta magát. Sokáig nem tudott mit kezdeni emberelőnyével a Strasbourg, mígnem a hajrában eldöntötte az összecsapást: Mothiba értékesített egy ziccert, mire válaszul Tielemans tizenegyesből tudott ugyan válaszolni, de annyira későn, hogy esélye nem volt a pontszerzésre a Monacónak, amely ezzel a vereséggel immár tizenegymeccsesre nyújtotta nyeretlenségi szériáját. Legutóbb augusztus 11-én tudta begyűjteni a három pontot.

További eredmények:

A forduló nyitányán pénteken a Lyon hozta a kötelezőt a Nimes ellen, míg az élboly tagjai közül a Marseille és a Montpellier is vasárnap lép pályára.

PSG – Amiens 5-0
G.: Marquinhos (12.), Rabiot (42.), Draxler (80.), Mbappé (82.), Diaby (87.)

Strasbourg – Monaco 2-1
G.: A. Thomasson (17.), Mothiba (84.) ill. Tielemans (90+1., 11-esből)
K.: Grandsir (66., Monaco)

Lyon – Nimes 2-0
G.: M. Dembelé (24.), Depay (90.)

Caen – Guingamp 0-0

Dijon – Lille 1-2
G.: Abeid (81., 11-esből) ill. Pepe (21., 11-esből), Araujo (43.)

Nantes – Toulouse 4-0
G.: Sala (25., 71., 77.), Boschilia (38.)

Reims – Angers 1-1
G.: Chavarria (73.) ill. Traore (36.)

Vasárnap játszák:

Montpellier – Bordeaux
St. Étienne – Rennes
Nice – Marseille

Az állás: