Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Di Maria a hosszabbításban mentette meg a PSG-t az égéstől! – videóval

A Bajnokok Ligája “C” jelű csoportjának harmadik fordulóját a Napoli várhatta az élről, a PSG és a Liverpool pedig az olaszok nyakában loholva bízott szerda este az előzésben.

Paris Saint-Germain – Napoli 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Mario Rui (61. – öngól), Di Maria (90+3.) ill. Insigne (29.), Mertens (77.)

Carlo Ancelotti tanítványai abszolút nem kezdtek megilletődötten a PSG otthonában, és már az első percektől fogva nagyon bátor játékot mutattak a mezőnyben. Ennek ellenére az első komoly lehetőség a házigazda előtt adódott, Cavani ziccerét Ospina hárítani tudta, majd a félidő felénél Mario Rui bal oldali bejátszását Mertens helyezte a felső lécre. Az első félóra végéhez közeledve azonban már nem volt, ami megmentse a PSG-t a góltól: Callejón elképesztő megoldással ugratta ki a védők mögé beinduló Lorenzo Insignét, aki a kimozduló Areola felett emelt a hálóba zseniális mozdulattal. A szünet előtti pillanatokban ráadásul akár tovább is növelhette volna előnyét a Napoli, Insigne kísérlete azonban elkerülte a párizsi kaput.

A második félidőre azonnal ritmust váltott a PSG, és rögtön kapujához szegezte a Napolit, Ospinának néhány perc után Neymar átlövésénél és Meunier fejesénél is bravúrt kellett bemutatnia. Az 53. percben a játékot kisebb sérüléssel vállaló gólszerző Insignét le kellett cserélni. Egy óra elteltével pedig kissé szerencsés körülmények közt kiegyenlített a hazai sztárcsapat: Meunier beadása a becsúszva menteni igyekvő Mario Rui lábáról a saját kapujába vágódott. Lendületben maradtak Neymarék, de nem tudtak akkor mezőnyfölényt kidolgozni, szépen rendezte sorait a Napoli, és ki tudta szorítani a hazaiakat a saját kapuja előterében. Aztán az utolsó negyedórán belül a “mázli” a másik oldalra is befigyelt, Fabian Ruiz lepattanó lövése éppen Dries Mertens elé került, aki közelről értékesítette a kínálkozó lehetőséget. Válaszul Neymar szabadrúgását Ospina a felső léc segítségével tudta hatástalanítani. Ezt leszámítva viszont nem igazán volt lehetősége a PSG-nek, és már lassan kezdhettek volna megbarátkozni az újabb fiaskóval, amikor a 93. percben Angel Di Maria egy pazar átlövésből helyezett a hosszúba, egy pontot Párizsban tartva ezzel csapata számára.

 

Liverpool – Crvena Zvezda 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Firmino (20.), Szalah (45., 50. – a másodikat büntetőből), Mané (80.) ill.

A jóval esélyesebb Liverpoolnak húsz percet kellett várnia a vezetés megszerzésére a csoport leggyengébb résztvevőjével szemben: Robertson bal oldali visszagurított labdáját követően a második hullámban érkező Roberto Firmino egy-két állítás után a tizenegyespont magasságából tüzelt a hálóba. Az első játékrész utolsó percében egy villámgyors háromszögelés eredményeképpen Mohamed Szalah került ziccerbe, ő pedig az ilyeneket nem szokta kihagyni. (2-0) A térfélcserét követően a Mané által kiharcolt büntetőt Szalah vágta elemi erővel a kapu közepébe a harmadik Pool-gólért, mellyel végleg eldőlt az összecsapás. A hajrában Sadio Mané kihagyott egy tizenegyest, de percekre rá akcióból már eredményes volt, miután Sturridge előkészítéséből értékesítette az ajtó-ablak helyzetet.

 

A csoport jelenlegi állása