Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Közel állt a blamához a Barca!

A spanyol bajnokság 11 fordulójában szombat este előbb a Valencia próbált meg végre újra győzni a Girona ellen, majd később a Barca látogatott a Rayo otthonában.

(Kép: FC Barcelona Twitter))

Jól kezdett Valverde csapata, hiszen az első katalán kaput eltaláló lövésből gól lett. Luis Suárezt a legutóbb a csapattárs Piqué által a spanyol válogatottba követelt Jordi Alba szolgálta ki, az uruguayi pedig közelről nem is hibázott.

A bekapott gól után ha nem is birtokolta sokat a labdát, de próbált megújulnia a Rayo. Ez össze is jött, miután Clement Lenglet rövid tisztázása Pozo elé került, aki szép gólt lőtt a tizenhatos előteréből.

Az egyenlítés után a Rayo szépen lassan vérszemet kapott a második félidőre, és mivel a Barcának nem igen sikerült újítania a szünet utánra, az 56. percben Alvaro Garcia a csapattárs kapufáról kipattanó fejesét a hálóba juttatta.

Érett bombameglepetés!

Ernesto Valverde a második félidőben előbb Ousmane Dembelé, majd Arturo Vidal és Munir beállításától remélt új lendületet. Döntő cserének a francia bizonyult, aki, amikor már talán a Rayo drukkerek is elhitték, hogy megnyerhetik a meccset egy elé kerülő labdából kiegyenlített.

A hazaiak ekkor már talán már a döntetlent is aláírták volna, ám arról, hogy ne legyen pontosztozkodás, Luis Suárez gondoskodott, aki 9. bajnoki góljával megnyerte a meccset csapatának.

A katalánok, ha nem is játszottak szemkápráztatóan, behúzták a meccset. Az ilyen győzelmekre szokás mondani, hogy a végelszámolásnál még sokat jelenthetnek!

Rayo Vallecano – FC Barcelona 2-3 (1-1)
Estadio de Vallecas stadion, Vezette: A. Hernández Hernández
Gólszerzők: Pozo (35.), Alv. Garcia (56.) illetve  L. Suárez (11. és 90.), Dembéle (87.)
Sárga lap: Amat (6.), De Tomás (49.) Alvaro Garcia (89.), Velazquez (92.) illetve Lenglet (17.), Alba (70.)
Piros lap: –

Rayo: Alberto Garcia – Advincula, Galvez (Velazquez, 71.), Amat, A. Moreno – Comesena, Embarba, Imbula, Trejo (Alvaro Garcia, 57.)  Pozo – De Tomás (Alegria, 65.). Vezetőedző: Michel

Barcelona: ter Stegen – S. Roberto, Piqué, Lenglet, J. Alba – Rakitic, Busquets, Arthur (Vidal, 67.) – Rafinha (Dembéle, 52.), L. Suárez, Coutinho (Munir, 68.). Vezetőedző: Ernesto Valverde

Korábban játszották:

Valencia – Girona 0-1 (0-0)
Gól: Pons (48.)

Annak ellenére, hogy nyolc veretlenül megvívott bajnoki után kapott ki újra a Valencia, a képlet csalóka, hiszen a “denevérek” ez időszak alatt mindössze egy győzelmet könyveltek el, hét döntetlen mellett. Vajon közeleg egy edzőváltás a Mestallában (?).