Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Moszkvában is győzött a Roma; sima Valencia-siker hazai pályán – videóval

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában a szerdai kora esti meccseken győzött az AS Roma, és a Valencia is. Előbbi idegenben is felülmúlta a CSZKA Moszkva csapatát, míg utóbbi hazai pályán hozta nagyon simán a papírformát.

Római öröm Moszkvában is! (forrás: twitter.com/OfficialAsRoma)

A Bajnokok Ligája 4. fordulójában ma kora este az orosz fővárosi CSZKA Moszkva csapata az olasz főváros klubja, az AS Roma volt. A legutóbbi körben Rómában a hazai gárda nyert nagyon simán, 3-0-ra, és most is inkább a Farkasok voltak a találkozó esélyesei.

Sokat nem kellett várni arra, hogy megszülessen a meccs első gólja, ugyanis egy római beívelést követően a 4. percben Manolas fejelte a labdát a hazai kapuba (0-1)! A 18. minutumban Vlasic egyenlített volna, de a tizenhatosról leadott lövése mellé ment. A 26. percben Magnusson fejjel célozta meg a rómaiak kapuját, de Olsen hárítani tudott. Három perccel később Florenzi növelte volna duplájára a Roma előnyét, de Akinfeev védeni tudott, így elmaradt az újabb gól. Nem sokkal később, a 31. minutumban Kolarov is megcélozta az orosz klub kapuját, de az ő lövését is védte a CSZKA hálóőre. A félidő végéhez közeledve a túloldalon szabadrúgásból egalizált volna a moszkvai gárda Magnusson révén, de a labda mellé szállt a 39. percben. A következő minutumban Oblyakov már igazán közel járt az egyenlítéshez, de tisztázott a védelem, majd a felpattanó labdát Schennikov fejelte fölé! A ráadás egy perc volt a szünet előtt, ezidő alatt viszont ismét megpróbált kiegyenlíteni a moszkvai gárda, de Magnusson ezúttal sem járt sikerrel, védeni tudott ugyanis Olsen, így a szünethez érve maradt az egygólos vendég előny.

Majd a fordulást követően hamar növelte is volna előnyét a Roma, ám a 47. percben Dzeko lövését blokkolni tudták. Viszont kevéssel ezután jött a gól, ám azt a moszkvai gárda szerezte, Sigurdsson révén az 50. minitumban (1-1)! Ám három perccel ezután jó helyzetbe került a Roma, ugyanis Magnusson megkapta második sárga lapját, így tehát emberhátrányba került a hazai gárda! Ezután pedig hamar jött az újabb római vezető gól! Az 59. percben az elején gólpasszt kiosztó Pellegrini volt eredményes (1-2)! A 62. percben újra betalált volna a római alakulat, de Dzeko próbálkozását hárította Akinfeev. A 67. percben pedig Fazio fejjel vehette volna be a hazaiak kapuját, de a nagy lehetőség kimaradt, a labda elsuhant a kapu mellett. Ezt követően újabb gól már nem esett, tehát ismét győzött az AS Roma csapata, amely oda-vissza felül tudta múlni moszkvai ellenfelét, ezzel pedig lényegében továbbjutott a római gárda, de matematikailag még nem.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ • G-CSOPORT
CSZKA Moszkva – AS Roma • 1-2 (0-1)
Helyszín: Luzhniki Stadion, Moszkva. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Gólszerzők: – Sigurdsson (51.), ill. Manolas (4.), Pellegrini (59.)
Kiállítás: Magnusson (56.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


A H-csoportban a fenti meccsel egyidejűleg rendezték meg a Valencia – Young Boys mérkőzést. Az előző fordulóban Svájcban 1-1 lett ennek a párharcnak az első felvonása, melynek “visszavágóját” Kovács István vezette ma este.

A mérkőzés 4. percében Rodrigo már bevette a vendégek kapuját, de les miatt nem adták meg a gólját. Tíz perccel később Soler lövése csattant a kapufán, így kis híján vezetést szerzett a Valencia! Ám Santi Mina jött még ugyanabban a percben, és a kipattanó után előnyhöz juttatta a hazaiakat (1-0)! A 25. percben Assale egyenlíthetett volna, de próbálkozása mellé ment. Ám tizenkét perccel később már sikerült az, ami korábban nem, ugyanis Assale tudott egyenlíteni Fassnacht passzát követően (1-1)! Sokáig azonban nem volt egál az eredmény, ugyanis a 42. minutumban újra előnybe került a Valencia, amikor is Santi Mina talált be ismét, ezzel tehát duplázva (2-1)! A 44. percben Ngamaleu próbálta meg az újbóli egyenlítést, de lövése jócskán fölé ment, így az első félidőt követően hazai részről örülhettek az eredménynek.

A fordulást követően pedig rátett még egy lapáttal erre a Valencia! Igaz, a 46. percben Hoarau szöglet utáni fejesével lehetett volna megint egál, ám az mellé ment, majd a túloldalon az 56. minutumban kétgólosra növelte a hazaiak előnyét Carlos Solar (3-1)! A 77. percben ráadásul még meg is fogyatkozott a berni vendégcsapat, amikor Sekou Sanogo Junior kapott azonnali piros lapot lerántásért! A végéig viszont már újabb gól nem esett, igaz, a 93. percben a magyar származású Wass Dániel lövését védte Ballmoos, de így is kettővel nyert a papírformát hozva a Valencia, amely ezáltal jelenleg második a csoportjában.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ • H-CSOPORT
Valencia – Young Boys • 3-1 (2-1)
Helyszín: Estadio Mestalla, Valencia. Vezette: Kovács István
Gólszerzők: Santi Mina (14., 42.), Carlos Solar (56.), ill. Assale (37.)
Kiállítás: – , ill. Sekou Sanogo Junior (77.)

VIDEÓ HAMAROSAN!