Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aranylabda: Thierry Henry is elmondta véleményét az esélyekről!

A franciák korábbi világklasszis csatára, Belgium után az AS Monacónál dolgozó Thierry Henry is megszólalt a közelgő Aranylabda-szavazás kapcsán.

(Kép: rangado.24.hu)

Az Arsenal korábbi kapitánya szerint az idei ‘Aranylabda-szavazás’ jóval nyíltabb lesz, mint korábban, és a futballvilág legrangosabb egyéni elismerésének Franciaországban kell maradnia.

“Véleményem szerint kissé kínos lenne, ha nem francia játékos nyerné az Aranylabdát. Talán Eden Hazard lenne az egyetlen kivétel, aki szerintem a legjobb játékos volt a világbajnokságon, hiszen minden meccsén nagyon magas szintet képviselt.” – Így Henry a Sky Sports News-nak.

“Logikusan nézve francia játékosnak kell kapnia. Miért ne lehetne Varane, aki a világbajnokság mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte ugyan abban az évben?! Vagy ott van még a “földönkívüli” Kylian Mbappé és Antoine Griezmann is. Lehet, hogy elfogult vagyok, viszont egy francia győztes egész Franciaországnak és a francia futballnak jót tenne!” – Jelölte meg egészen konkréten a szerinte esélyeseket a Monaco trénere.

Hogy ki lesz a 2018-as Aranylabda-szavazás győztese, az most már hamarosan, december 3-án kiderül!