Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

ManCity: Guardiola még mindig Sterlinget mentegeti a „Kassai-eset” után

Talán az idei év egyik legemlékezetesebb Bajnokok Ligája momentumának fog számítani, és egy újabb oknak majdan a VAR bevezetéséhez a Raheem Sterling – Kassai Viktor duó komikus „megoldása” a hétközi Manchester City – Shaktar Donyeck BL-meccsen.

Sajnos ismert tény, lévén teljesen érthető módon bejárta a sajtót Kassai Viktor jó eséllyel utolsó nagy hibája egy topmeccsen: 1-0-s City vezetésnél Raheem Sterling a földbe rúgott az ukrán együttes tizenhatosán belül, látványosat repült, ezután pedig Kassai Viktor általános meglepetést okozva büntetőt ítélt meg a manchesteriek számára. A tizenegyest Gabriel Jesus köszönte szépen, be is varrta.

A lefújást követően finoman és burkoltan ugyan lenyilatkozta a 23 esztendős Sterling, hogy sajnálja, hogy suta mozdulatával a magyar játékvezetőt, de a futball már csak ilyen. Érdemes hozzátennünk, hogy bár sok-sok millió eurós tétekről és célokról volt szó, bizony letett volna annyira gerinc az angol válogatott támadóban, hogy jelezze Kassai felé, ez bizony nem volt büntetőt érő eset… Láttunk már jó pár példát ilyenre. Azonban nem tette, ám Sterlinget most edzője, Pep Guadiola igyekezett erkölcsileg felmenteni, lévén sokkal fontosabb, hogy nyugodt lelki állapotban készüljenek a mai, United elleni városi szuperderbire:

„Igazságtalanság, nem tudom, hogy miért kell kritizálni Raheemet, nem dobta fel magát, hiba történt. A játékvezető rossz döntést hozott, de nem színészkedett. Hihetetlenül jó srác, mindene az öltöző és az a kilencven perc, ami a pályán történik. Hibázott, mert 23 évesen kapkodott, túlságosan is. Az emberek sokat kritizálják most, mert vannak, akik szándékosan elesnek. Ettől az egésztől erősebb lesz. Még nem teljes ember és játékos ilyen fiatalon.”

– mentegette játékosát a katalán menedzser.