Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Sallói duplázott, csapata főcsoport-döntős! – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga Nyugati Főcsoportjában eldőlt, ki lesz a Portland Timbers ellenfele a konferencia döntőjében, ugyanis a Sporting Kansas City hazai pályán az odavágón elért 1-1-es döntetlent követően hatgólos mérkőzésen, Sallói duplájával győzte le a Real Salt Lake csapatát!

Sallói újból meghatározó volt csapata sikerében, ugyanis két góljával járult hozzá csapata főcsoport-döntőbe jutásához! (forrás: twitter.com/SportingKC)

Magyar idő szerint tegnap este a Sporting Kansas City Sallói Dániellel a kezdőjében várta hazai pályán a Real Salt Lake elleni visszavágót a Nyugati Főcsoport elődöntőjében, míg Németh Krisztián a kispadról figyelte a történéseket. A párharc első felvonása 1-1-es döntetlennel ért véget, a továbbjutásra esélyes pedig a hazai együttes volt.

Hamar megkezdődött a mérkőzésen a golgyártás, ugyanis a 14. percben előnybe került a hazai együttes! Ekkor Gutierrez passzát követően Rubio szerzett előnyt a Sporting számára (1-0)! Öt perccel ezután újból Gutierrez volt a kiszolgáló, aki Sallóinak adott egy jó passzt, a fiatal magyar támadó pedig bevágta a kapu előterében középre tett labdát, ezzel pedig már kettővel vezettek a hazaiak (2-0)! Az első félidőben több találat nem született, bár a két kansasi gól között Plata is betalált volna a túloldalon a 17. percben, de Melia kapus védeni tudott.

A fordulást követően még inkább beindult a golgyártás a mérkőzésen! A 60. percben Plata labdáját Saucedo lőtte a hazaiak kapujába, ezzel pedig szépítettek tehát a vendégek (2-1)! Négy perccel ezután Plata maga próbált meg egyenlíteni, de Melia kapus résen volt, így kivédte a Salt Lake játékosának próbálkozását. Eléggé felpörögtek az események, ugyanis a 67. percben a hazaiak büntetőből növelték az előnyüket Sanchez révén, így újból kettő volt a különbség (3-1)! Ezzel azonban még nem volt vége, nem adta fel ugyanis a Real Salt Lake, amely a 72. minutumban újból betalált, méghozzá Kreilach révén, aki egy szögletet követően fejelt a hazaiak kapujába (3-2)! Ezt követően nem volt percekig könnyű dolga a rendes játékidő hajrához közlekedve a hazaiaknak, ugyanis a Real Salt Lake nagyon nyomott, kis híján pedig többször is megszerezhették volna harmadik, egyenlítő góljukat, mely az ő továbbjutásukat eredményezte volna. Ezzel szemben végül jól oldotta meg a hosszabbítást a Sporting Kansas, mely a hétperces ráadás végén újból betalált, méghozzá Sallói révén, aki ezzel duplázott! A 97. percben egy előrevágott, felszabadító lövést követően a védelmi hibát használta ki Sallói, majd a kapust is kicselezve gurított a kapuba! Sallói ezzel együtt legutóbbi öt meccsén hatodszor volt eredményes, klubja sikerét pedig bebiztosította, mellyel tehát a Sporting Kansas City a Nyugati Főcsoport döntőjébe jutott, ahol a Portland Timbers lesz majd az ellenfele!

A Nyugati Főcsoport döntőjének párosítása

Odavágó
November 25., vasarnap, 22:00 • Sporting Kansas City – Portland Timbers

Visszavágó
November 29., csütörtök, 22:00 • Portland Timbers – Sporting Kansas City

MLS, playoff • Nyugati Főcsoport, elődöntő
Sporting Kansas City – Real Salt Lake • 4-2 (2-0) | Tj.: Sporting Kansas City, 5-3-as összesítéssel
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 19.918 néző
Gólszerzők: Rubio (14.), Sallói (19., 90+7.), Sanchez (67. – büntetőből), ill. Saucedo (60.), Kreilach (72.)

VIDEÓ HAMAROSAN!