Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egy 44 éves negatív rekordot is behúzott a Barca

Harmadához közelítve, 12 forduló elteltével teljesen nyitott a spanyol bajnokság, olyan csapatok is versenyben vannak, akikre alapesetben nem is gondoltunk volna. Ilyen például az Alaves és az Espanyol, a két klub odaékelődött a nagyok közé. Ez persze azt is jelenti, hogy botladoznak a gigászok, avagy nem csak a Real Madrid, az FC Barcelona is gyűjti a negatív rekordokat.

Ugye mindenki emlékszik a tavalyi AS Roma elleni produktumra? A katalánok védelme egy átjáróházra hasonlított, így volt ez most hétvégén a Real Betis ellen is. A Pique vezette csapat 15 éve nem kapott négy gólt hazai pályán, pedig ezen időintervallumban a Real Madrid és az Atletico Madrid is megfordult párszor a Nou Campban.

Már a szezon elején látszódott, hogy a katalánok védelmében valami nincsen rendben, mindezt pedig folyamatosan megerősítést nyer. Ennek egyik legimpozánsabb értékmérője egy 44 éves negatív rekord beállítása, avagy több mint négy évtizede fordult az elő utoljára, hogy 12 forduló elteltével 18 kapott gólnál jártak a katalánok. Az Alaves kivételével minden egyes ellenfél betalált a Nou Campban, ami szintén párját ritkítja: Betis (4), Sevilla (2), Girona (2), Huesca (2), Athletic Bilbao (1), Real Madrid (1).

Érdekesség, hogy tavaly összességében 29 gólt kaptak a bajnokságban a katalánok, ez a szám, ha így folytatják, idén a félszezon környékén meglehet…