Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Argentína magabiztosan győzte le Mexikót – videóval

A Lionel Messi nélküli és egyébként is jelentős átalakuláson keresztül menő argentin labdarúgó-válogatott szombatra virradóra felkészülési mérkőzésen végig dominálva verte Mexikó nemzeti csapatát.

A megbízott szövetségi kapitány Lionel Scaloni irányításával újabb meggyőző mérkőzést tudott le az argentin válogatott, amely magyar idő szerint szombat hajnalban a córdobai Mario Kempes Stadionban fogadta Mexikót. A gauchók mindvégig dinamikusan, mezőnyfölényben futballoztak, ellenfelük számára csak elvétve engedtek kisebb helyzeteket, végül a házigazda magabiztosan, két góllal diadalmaskodott.

Számtalan kihagyott lehetőség után az első félidő hajrájában a vezéregyéniség szerepét betöltő Dybala bejátszásából az előre húzódó Villarreal-védő Ramiro Mori fejelte be az argentinok vezető találatát. A folytatásban is lendületben maradt a házigazda, és az utolsó tíz percen belül a hazai pontvadászatot vezető Racing Club jobb bekkje, Saravia elfutása után Mauro Icardi elől a kapu előtt menteni igyekvő hátvéd a saját hálójába juttatta a játékszert.

A mérkőzés legjobbjának az elmúlt hétvégén a Tottenham színeiben az első PL-gólját is megszerző 20 éves védő Juan Foyth került kiválasztásra, aki most debütált a felnőtt válogatottban.

A két csapat három nap múlva Mendozában, magyar idő szerint szerda hajnalban újra megmérkőzik egymással.

Argentína – Mexikó 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Mori (44.), Brizuela (83. – öngól) ill.

 

Egy másik barátságos mérkőzés sokkal izgalmasabban alakult Dél-Amerikában, ugyanis vb-résztvevő Costa Rica ötgólos csatában múlta felül az idei seregszemlétől is távol maradó, házigazda Chile válogatottját, úgy hogy már három találattal is vezettek Rancaguában.

A chileiek Sanchez, Vidal és Medel vezérletével hiába rohamoztak aktívan, a Közép-amerikai kis ország válogatottja az első félidő hajrájában egy szöglet után megszerezte a vezetést, majd a második félidő derekára az MLS-ben játszó Kendall Waston duplázni tudott, és a szintén az amerikai profi ligában szereplő Ronald Matarrita találatával immár 3-0-s előnyre tettek szert. Kisvártatva Sanchez pontrúgása után az ismétlést Sebastian Vegas fejelte a hálóba, majd a Manchester United mellőzött sztárja, Alexis Sanchez büntetőt hibázott, de a legvégén egy védővel a nyakán remek találatot szerzett, ezzel azonban már csak közelebb zárkóztatni tudta csapatát, az egyenlítésre nem maradt lehetőség.

A napokban Chile még Hondurast fogadja, Costa Rica pedig Peruban játssza soron következő felkészülési találkozóját.

Chile – Costa Rica 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Vegas (70.), Sanchez (90.) ill. Waston (36., 59.), Matarrita (64.)