Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A 2017-es BL-döntőn doppingvétséget követett el a Real sztárja!

A 2017-es Bajnokok Ligája döntőn melyet a Real Madrid és a Juventus vívott egymással, a madridiak csapatkapitánya doppingvétséget követett el  közölte Spigelen megjelenő Football Leaks.

A számos eltussolt botrány egy újabb darabja került nyilvánosságra a Spiegelen megjelenő Football Leaks legújabb cikkében. A cardiffi döntő után a Real Madrid csapatkapitánya Sergio Ramos egy doppingellenőrzés során akadt fenn a vizsgálatokon, miután szervezetében a leadott mintájában szteroidot, dexametazont mutattak ki.

A német lap azt írja, hogy 2017. június 4-én egy minta érkezett az ausztriai Seibersdorfban található doppinglaborba, ahol megállapították, hogy abban dexametazon nyomaira bukkantak. Ez tiltólistás szer a WADA-nál.

Az UEFA doppingelenes osztálya magyarázatot várva felkereste a királyi gárdát ugyanis vannak olyan szerek, melyek használata engedélyezett és amiben fellelhető a dexametazon, viszont ezt előre vagy legkésőbb a vizsgálatnál jelezni kell. A királyi gárda csapatorvosa állítása szerint a meccs előtti nap Ramos a térd- és vállsérülésére kapott injekciót. Az orvos szerint ő hibázott a védőt semmilyen felelősség nem terheli, ugyanis nem a teljesítménynövelés, hanem a gyógyulás elősegítése volt a cél.