Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: egy nappal elhalasztották a döntőt!

Ahogyan tegnap este beszámoltunk róla, hatalmas balhé előzte meg a Libertadores-kupa fináléjának várva várt visszavágóját a két ősi rivális, a River Plate és a Boca Juniors között, ugyanis a vendégek stadionhoz érkező buszát a hazai szurkolók egy kb 15 fős renitens csoportja kövekkel megdobálta, melyben több játékos megsérült…

A CONMEBOL és a FIFA mindenképpen le akarta játszatni a csapatokkal a mérkőzést, noha az eset után a Boca Juniors azonnal halasztást kért, és a River is kész volt szolidaritást vállalni a nehéz körülmények közt lévő riválissal. Előbb 1 órával, majd további egy 1 óra 15 perccel tolták el a kezdést, végül a második időpont után bejelentették, hogy 24 órával elhalasztják a mérkőzést. Az új időpont tehát magyar idő szerint vasárnap 21 óra lesz.

A Boca Juniors játékosain a busz ablakainak szilánkjai ejtettek kisebb-nagyobb sérüléseket, három játékost kórházban kellett ápolni, ráadásul a rendőrök közvetlenül a busz mellett használták a könnygázt a szurkolókkal szemben, amely így a betört ablakok miatt a játékosokat érte, akik légzési nehézségekre panaszkodtak még órákkal az eset után is – bizonyára ezért látták be végül a szervezők, hogy ilyen körülmények közt nem lehet meccset játszatni velük.

“Nem vagyunk játékra kész állapotban ezek után, mégis kényszerítenek bennünket, hogy pályára lépjünk. Játszanunk kell, különben odaadják a Rivernek a kupát.”

– nyilatkozta a döntő legnagyobb nevű résztvevője, Carlos Tévez, amikor még úgy volt hogy 2 óra 15 perc halasztás után le fogják játszani a mérkőzést, aki csalódottságának is hangot adott, hogy az ellenfél játékosai közül senki meg sem kérdezte tőlük, hogy hogy vannak.

A megtöltött stadionban a szurkolók végül több mint két órán keresztül hiába várták a mérkőzés kezdetét, végül a halasztás mellett döntöttek, és vasárnap újra megpróbálják megrendezni a finálét, és bejuttatni a vendégjátékosokat a stadionba.

Az eset kapcsán több szakértő a rendőrség biztonsági szervezését kritizálja, hiszen a párosítás közel egy hónapja ismert, a két csapat közti ősi rivalizálás pedig a legkiemeltebb biztonsági intézkedéseket kell, hogy vonja maga után. Ennek ellenére sem sikerült biztosítanunk a finálé zavartalan megrendezését, és teljes joggal várjuk kételyekkel, hogy egy nappal későbbre mi fog változni. Bizonyára a River-szurkolók nem szeretik meg másnapra a Bocát, és a renitensek sem fogják belátni, hogy ha megtámadják az ellenfelet, akkor nem fognak mérkőzést sem látni…