Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: kiütéses Atlanta-siker a Keleti Főcsoport döntőjének első felvonásán! – videóval

Az Atlanta United csapata óriási lépést tett az MLS (észak-amerikai profiliga) végső fináléba jutása felé, miután magyar idő szerint tegnap este a New York Red Bulls vendéglátójaként sima győzelmet aratott a Keleti Főcsoport döntőjének első mérkőzésén!

Az argentin Villalba szerezte az Atlanta United harmadik gólját, mellyel nagy eséllyel az odavágót követően eldőlt Keleti Főcsoport döntője az MLS-ben! (forrás: twitter.com/ATLUTD)

Az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában magyar idő szerint tegnap este megrendezték a Keleti Főcsoport döntőjének első mérkőzését, melyen az Atlanta United a New York Red Bulls csapatát fogadta. A találkozó esélyese a hazai gárda volt, de nagy csatát lehetett várni.

Csodálatos volt ismét a látkép az atlantai Mercedes-Benz Stadium gyepén, melynek lelátóin természetesen ismét több, mint 70 ezren szurkoltak! (forrás: twitter.com/MBStadium)

A finálé első felvonásának első gólja a 32. minutumban született meg, amikor is Larentowicz labdáját a venezuelai gólkirály, Martinez lőtt a kapuba, ezzel pedig előnybe került az atlantai gárda (1-0)! A hazai együttes veszélyesebben játszott a szünetig, azonban több találatot addig már nem szerzett, és a New York-i együttesnek sem volt válasza.

A fordulást követően viszont örülhettek volna a vendégek, ugyanis az ő gólvágójuk is villant, de Bradley Wright-Phillips 53. percben szerzett találatát végül a videóbíró segítségével les miatt nem adták meg! A második félidőben már a New York-i együttes volt jobb mezőnyben, és támadások terén is javítottak, ám a 71. percben másodjára is gólt kapott! Ekkor Gressel jó beadását követően Escobar vágta a labdát a léc alá (2-0)! A találkozó végén is az Atlanta villant, méghozzá több alkalommal is Villalba révén, – aki a 76. minutumban Martinezt váltotta – akinek lövését a 88. percben védte Robles, míg két perccel később ugyancsak az ő próbálkozása után a labda a kapufát találta el! A ráadás 5. percében szépíthetett volna a New York Red Bulls, ám Guzan védte White próbálkozását, ráadásul ugyanebben a minutumban még egy gólt kapott a vendégcsapat, melyet Villalba szerzett (3-0)! Nagyon sima győzelmet aratott tehát az Atlanta United csapata, amely ezzel nagy eséllyel megváltotta jegyét a liga 2018-as szezonjának Nagydöntőjére! Ám ne feledjük, azért még van egy visszavágó New Yorkban!

MLS, Keleti Főcsoport, döntő • 1. mérkőzés
Atlanta United – New York Red Bulls • 3-0 (1-0)
Helyszín: Mercedes-Benz Stadium, Atlanta – 70.016 néző
Gólszerzők: Martinez (32.), Gressel (71.), Villalba (90+5.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!