Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Juventus és a Manchester United is továbbjutott! – videóval

Az UEFA Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának a csoportkörében már az utolsó előtti, 5. fordulókhoz érkeztünk. A ‘H’ jelű kvartettben a Juventus és a Manchester United voltak a favoritok, és ennek megfelelően lépett már ma este a legjobb 16 közé a két patinás klub! Ezzel együtt pedig az is eldőlt, hogy a Valencia az Európa-liga kieséses szakaszában folytatja, míg a Young Boys kiesett.

Mandzukic gólja döntött a Valencia ellen Torinóban, a Juve pedig bejutott a legjobb 16 közé! (forrás: twitter.com/juventusfcen)

A Juventus hazai pályán fogadta a BL 5. fordulójában a Valencia együttesét, és természetesen a hazai torinói gigász volt a találkozó esélyese, amely egy döntetlennel matematikailag is bebiztosította volna nyolcaddöntőbeli szereplését, ám a spanyol együttesnek is volt még esélye a továbbjutásra.

A várakozásoknak megfelelően a Juventus igazán dominánsan játszott a mérkőzésen, magas labdabirtoklási arányt tudott hozni, míg a Valencia úgy tűnt, kaput találó lövésig sem jut el a szünetig. Majd a félidő végén jött a játékrész egyik legnagyobb lehetősége, amikor vendég részről Diakhaby fejese akadt be a szöglet után kis híján, ám Szczesny óriásit védett a ráadás első percében, így 0-0 maradt az eredmény a fordulás előttre.

A fordulás után, a 47. percben Ronaldo igyekezett gólt szerezni, de lapos lövése középre ment, melyet Neto védett. Az 59. minutumban viszont a vezetést is megszerezte a Juventus! Ekkor Cristiano Ronaldo passzát Mandzukic váltotta gólra (1-0)! A 63. percben a duplázás is összejöhet volna Mandzukic részéről, ám kipattanó utáni lövését Neto nagy védése követte! Próbálta továbbra is nyomás alá helyezni a Valencia kapuját a torinói gigász, ennek következtében pedig Dybala is megpróbált gólt szerezni, de 68. percben leadott léc alá tartó lövését kivédte Neto! A 73. minutumban Ronaldo fejjel igyekezett eredményes lenni egy szögletet követően, de Neto kezében landolt a labda. A legvégéig sem született már újabb találat, de a Juventus így is ott van ismételten a BL idei szezonjában is a legjobb 16 csapat között!

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ • H-CSOPORT
Juventus – Valencia • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Mandzukic (59.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


Fellainit éltették társai a győzelmet és továbbjutást érő gólja után Manchesterben (forrás: twitter.com/ManUtd)

A Manchester United a Young Boys csapatát látta vendégül az Old Traffordon a H-csoportból való továbbjutás bebiztosítása reményében, erre pedig jó eséllyel pályázott az angol együttes.

Igencsak intenzíven kezdte a mérkőzést a manchesteri együttes, amely Rashford révén már az 5. percben előnybe kerülhetett volna, de lövése fölé szállt, majd egy perccel ezután Fred lövése ment a svájciak kapuja mellé. A 14. minutumban is az eléggé aktív Rashford villant, de ekkor pedig Ballmoos kapus tudott hárítani. A 26. percben is Rashford igyekezett betalálni, de lövése ekkor mellé szállt, míg tizenegy perccel később a túloldalon Sulejmani közeli lökete egy védőről vágódott le! A félidő hajrájában sem volt hiány lehetőségekből, melyből továbbra is többet dolgozott ki a manchesteri gárda. A 41. percben Fred lövése egy hajszállal suhant el a kapufa mellett, míg Rashford bombája a kapu mellé ment a 45. minutumban! A ráadás első percében pedig ismét a Manchester United kapuja előtt adódott helyzet, ám Mbabu passza után Sow lövése mellé ment. Az első félidő tehát eléggé eseménydúsra sikeredett, de gólt mégsem láthatott a publikum.

A folytatást követően is bőven adódott lehetőség, az 54. percben pedig Mbabu majdnem vezetést szerzett a Young Boys számára, de svájci válogatott labdarúgó lövése épphogy mellé ment! Egy perccel ezután már a túloldalon Rashford villant, de az ő lövése is mellé ment. Az 57. percben is a Manchester United kerülhetett volna előnybe, de Fellaini kapáslövése fölé szállt. A 66. percben Pogba passza után ismét Rashford villant, de nem talált kaput, a labda mellé ment. A 70. percben óriási lehetőség alakult ki a hazai kapu előtt, miután egy szögletet követően Aebischer kiváló löketénél bravúrral hárított De Gea, aki épp a gólvonalról tudott menteni! A 74. minutumban már a túloldali szögletet követően szerzett volna előnyt fejjel Fellaini, de próbálkozása a kapu mellett landolt. Két perccel ezt követően Fassnacht villant a manchesteri kapu előtt, ám próbálkozása fölé szállt. A 80. percben Mata igyekezett elkyt szerezni a hazaiak számára, de a spanyol fordulásból leadott lövése is fölé ment. A mérkőzés legvégén dőlt el minden, a Manchester United sorsa is, amely Fellaini 91. percben szerzett találatával az utolsó forduló előtt bejutott a legjobb 16 közé (1-0)!

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 5. FORDULÓ • H-CSOPORT
Manchester United – Young Boys • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Fellaini (90+1.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!


A H-csoport állása az 5. fordulót követően