Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a hajrában tért észhez a Spurs, az Inter bánta

A Tottenham az utolsó szalmaszálat készült megragadni hazai pályán az Inter ellen; a Barcelona pedig a PSV ellen készült hozni a papírformát – mindezt a Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában.

Kép: UEFA

Gyakorlatilag nyert helyzetből, biztos továbbjutóként várta a PSV elleni meccset az FC Barcelona, amely magabiztosan állt a B-csoport élén az 5. forduló előtt – ezzel szemben a hollandok mindössze 1 szerzett ponttal szerénykedtek a sor végén. Az eindhoveniek tehát esélytelenek voltak a továbbjutásra, ettől viszont szerettek volna hazai pályán valami szép eredményt elérni, elvégre ha az Ajaxnak összejönnek a bravúrok, akkor nekik is lehet keresnivalójuk.

Az első félidőben egész szépen tartották magukat. A labdabirtoklás terén sehol sem voltak a katalánokkal szemben, ám a helyzetek terén már meglepően szoros volt a párharc. A Barca többet próbálkozott, ám pontatlanabbul – a hollandok viszont próbáltak élni a kevés lehetőségükkel és többször is sikerült eltalálniuk ter Stegen kapuját. Gól azonban nem született, arra egészen a második félidőig kellett várni. A sárga mezben pompázó Barcelona a 61. percben ugyanis megtörte a gólcsendet: Dembele átadása után Lionel Messi szerzett vezetést a vendég csapatnak.

Kevesebb, mint 10 perccel később szintén Messi volt a főszereplő: az argentin támadó végezhetett el szabadrúgást, ami Pique-ről pattant be a hazai kapuba. Ez a 2-0-ás fölény pedig elég is volt a Barcelonának a győzelemhez, a PSV ugyanis csak egy szépítőgólig jutott a hajrában de Jong révén, többre nem. A Barca tehát a sérült Luis Suarez hiányában is magabiztos volt, Coutinho pedig győztes meccsen térhetett vissza (kezdőként) a csapatához.

PSV – Barcelona 1-2
Helyszín: Philips Stadion (Eindhoven). Vezette: Kralovecz (CZE)
G.: Messi (61.), Pique (70.), de Jong (83.)

PSV: Zoet – Angelino, Viergever, Schwaab, Dumfries – Hendrix (Gutierrez), Rosario – Bergwijn (Romero), Pereiro (Malen), Lozano – de Jong. Edző: van Bommel.

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Lenglet, Pique, Semedo – Arturo Vidal, Busquets, Rakitic – Coutinho (Malcom), Messi, Dembele (Denis Suarez). Edző: Valverde

Kép: UEFA

A játéknak egyik leginkább várt meccse volt a Tottenham és az Inter összecsapása. A londoniak kimondottan rossz helyzetben voltak: mindenképpen győzniük kellett, ha szerették volna megőrizni esélyüket a továbbjutásra. A korábbi fordulókban rengeteg pontot vesztettek a riválisaik ellen, ez pedig visszaüthet – a milánóiak legyőzése volt az első lépés, hogy javítsanak.

A kék-feketék azonban Spalletti vezetésével kemény diónak bizonyultak. Habár az angolok diktálták a tempót, ők kezdeményeztek, ők alakítottak ki több helyzetet, mégsem tudtak előnybe kerülni. Az Inter türelmesen, minimális hibaszázalékkal tette a dolgát és hozta azt a játékot, ami egy olasz csapattól elvárható: biztos védekezés és irány a 0-0! Meg kell hagyni, minden adva volt ahhoz, hogy egy tipikus gól nélküli olasz meccs kerekedjen ebből. Majdnem össze is jött nekik.

A Spurs padján azonban ült néhány komolyabb név, akik lendületet hoztak a meccsbe és végül gólt is. Beállt Son és Ericssen, utóbbi pedig a 80. percben be is talált Alli passza után. Megvolt a hőn áhított gól, az Inter pedig onnantól már hiába rohant, annyi idő alatt szinte reménytelen volt számukra az egyenlítés. A Tottenham tehát nyert és beérte olasz riválisát a pontok terén, ám még sincs nyert helyzetben: ők ugyanis a Barcelonával játszanak majd a zárófordulóban, míg az Internazionale az utolsó helyezett PSV-vel találkozik majd.

Tottenham Hotspur – Inter 1-0
Helyszín: Wembley Stadion (London). Vezette: Cakir (TUR)
G.: Ericssen (80.)

Tottenham Hotspur: Lloris – Davies, Alderweireld, Verthongen, Aurier – Winks, Sissoko – Lamela (Ericssen), Alli, Lucas Moura (Son) – Kane. Edző: Pochettino.

Inter: Handanovic – Asamoah, Skriniar, de Vrij (Miranda), D’Ambrosio – Brozovic, Vecino – Perisic, Nainggolan (Borja Valero), Politano (Keita Balde) – Icardi. Edző: Spalletti.

A csoport állása 5 forduló után:

A táblázatért köszönet az Eredmenyek.com-nak!